5. okt 2007 14:33
Kolk lepe slice,čestitke! val
Kolk lepe slice,čestitke! val
Rina ali lahko prosim poveš kako si naredila tisti dva torti roza zeleni, da se zgornji del ni vdrl. Nisem še nikoli delala torte v nadstropjih pa mi je strahm da mi zgornja potlači spodnjo.Ali daš kaj vmes in kakna je krema? jade
5. okt 2007 14:49
Dober dan .. Jade Roza zelena torta je spodaj sacher torta, zgornja pa je sadna torta ( kolikor vem je pomembno, da je spodnja bolj kompaktna kot zgornja). Zgornjo torto sem dala na tanek plastični pladenj (cca 1 mm debeline), ki sem ga izrezala na velikost torte. Ta plastični pladenj pa se potem podprla s palčkami za ražnjiče. Palčka ne sme biti višja, kot je spodnja torta, zato jo zarineš v torto, označiš kako velika mora biti, potegneš ven, odrežeš. S tem imaš mero za ostale palčke .. jaz sem jih postavila 6.. Jih porazdeliš po spodnji torti in na palčke postaviš okrašeno zgornjo torto. Stičišče obeh tort zakriješ bodisi s tičino maso, tako kot sem to naredila jaz ali pa z royal iceingom... LP Rina http://rina01.moj-album.com/album/7468718/
5. okt 2007 14:58
Jaz naredim isto, le da sem uporabila palčke, ki so za jest v kitajskih restavracijah. :) *petra*
5. okt 2007 15:11
a se da tičino maso barvati z barvami schwartau v tubicah? glede na to da voda ne sme priti zraven?" hvala!!!!!!!! bannanna
5. okt 2007 15:17
bannanna.. jap lahko barvaš z barvami od schwartau-a.. Samo pazi, da ne boš kupila barve za slakorni napis (Zuckerguss), tako kot sem jaz fefka to naredila ... v trgovini nisem dobro pogledala in namesto barv domov prinesla barve za sladkorni napis .. s tistimi pa se ne da barvat ... LP Rina http://rina01.moj-album.com/album/7468718/
5. okt 2007 17:44
jaja, sej to ločim. sm že tud js mela oboje ;) danke šun bannanna
5. okt 2007 19:55
Rina najlepša hvala. jade
25. okt 2007 20:12
kje se pa shranjuje tičino maso v hladilniku ali kje drugje Majda
25. okt 2007 20:58
zunaj hladilnika v eni plastični posodi s pokrovom bannannaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Mandljeva juha ajoblanco