29. maj 2009 7:53
katka lopatka je napisal/a: |
Girica, sem jo že mazala z nutello, v pomanjkanju časa. Ne maže pa se tako lepo in zgornja plast biskvita se rada malo drobi. A gre. Vendar če imaš dovolj časa, jo raje oblij s čokolado, ampak potem se rado zgodi, da rjava čokolada kuka izpod bele (in tudi obarvane) tičino mase, prav tako nutella. Vseeno raje premažem z masleno kremo.
katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5 |
katka lopatka, hvala. Ker bom imela dovolj časa, UPAM, bom torto premazala kar z masleno kremo.
Imam pa še eno vprašanje. Prosim mojstrice za nasvet:
- včeraj sem spekla biskvite; pogledala že v sredo narejene okraske iz tičine mase in ostali so kot prvi dan - WOW, sem že zadovoljna in polna elana za nadaljnje ustvarjanje s to maso.
- danes popoldan bom spodnjo torto nafilala z kremami, v zgornjo pa bom dala vanilijevo kremo z jagodami.
Torej vprašanje: naj torti pustim čez noč nafilani počivat v hladilniku in ju raje jutri zjutraj premažen z masleno kremo in nato s tičino in končam z okraševanjem? Rabim jo pa popoldan.
Na vaše debate, da bi se lahko kaj pokvarino s tičino maso in dvom, da bi se čez noč na torti lahko naredil kondenz in bi jutri zjutraj imela probleme s prekrivanjem s tičino maso, sem res v dvomih kaj je bolje narediti.
Hvala in lep petek vsem.
girica