13. jun 2008 13:42
Oprosti, rina01. Nimam časa brati, pa me samo zanima, kje kupiš ta GT in čemu služi. To maso bi naredila za okraske, pa mi ta GT dela probleme. S tičino sem že delala rožice in figurice, ta masa pa mi je dosti lepša.
Gobica
13. jun 2008 13:42
Oprosti, rina01. Nimam časa brati, pa me samo zanima, kje kupiš ta GT in čemu služi. To maso bi naredila za okraske, pa mi ta GT dela probleme. S tičino sem že delala rožice in figurice, ta masa pa mi je dosti lepša.
Gobica
13. jun 2008 13:46
Sorry, še nekaj. S čim bi to lahko nadomestila, če sploh lahko?
Gobica
13. jun 2008 15:40
Lisička, Namen GT je, da postane masa prožna in da se ti "skup" drži, če razumeš kaj mislim... Glej če boš premešala samo beljak in sladkorboš sicer lahko maso razvaljala... samo ne bo elastična in ko bo posušena, po začela pokat in se drobit.. pri flower paste pa ni tako in če mene vprašaš, to dosežeš s GT. GT je rastlinskega izvora ne spomnim se sicer več iz česa ga pridobivajo .. edini nadomestek .. koliko (jaz!!!) vem je CMC=karboksimetilceluloza.. to pa je sintetična varianta GT .. Zdaj se boste sicer mogoče režale .. Izvedela sem da je CMC v KUKIDENTU- pritrdilni kremi za zobne proteze in prav gotovo ni škodljiv, zakaj, zato, ker se ta krema namaže na protezo in se potem proteza da v usta je tako ?? torej nemogoče da je škodljiva.. Ampak KUKIDENT pritrdilne kreme( KUKIDENT Haftcreme) v naših trgovinah nisem našla, no ja pa tudi trudila se nisem posebej, ker sem si itak naročala neke stvari iz tujine, pa sem še ta CMC zraven naročila... LP Rinca http://rina01.moj-album.com/album/7468718/
13. jun 2008 15:51
katka lopatka je napisal/a: |
Za torto, oblečeno v tičino pa je vsekakor bolje, da je v hladilniku, že zaradi testa in kreme. Pa tudi na zraku se ti res začne lahko vse skupaj topiti, še posebej zdaj poleti. Tista, da jo malo prej daš ven, pa tudi velja, da res ni tako trdo vse skupaj. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/ |
13. jun 2008 16:04
Ja rina01, tudi sama sem imela problemček s torto, ki sem jo dala hladit v hladilnik. Tako kot praviš ti. Ko sem jo oblekla v tičino je začela "švicat"
Res me je bilo strah kako se bo vse skupaj končalo. Nekaj časa sem jo še brisala, nato pa oddala. Ampak je potem na toplem zdržala še 5 ur in ji ni bilo nič - hvala bogu. Samo svetila se je.
Na napakah se učimo, tako da bom od sedaj naprej delala tako kot do sedaj - razen zadnje izjeme.
Ko torto nafilam jo dam v hladilnik (da se krema strdi), potem pa nič več. Ko jo obmažem z masleno kremo ali oblijem s čokolado, jo dam samo še v shrambo na hladno. Ko pa je oblečem v tičino, počaka v shrambi na tleh ali pa nekje na hladnem (pa ne v hladiliku)!
Lp
MM
Sporočilo je spremenil(a) morska medvedka dne 13. jun 2008 16:07:02
13. jun 2008 19:38
Zdaj pa jaz tudi ne vem več koga naj poslušam... Morska medvedka in Rina01 pravita, da torte oblečene v tičino ne v hladilnik dat, moja je izven hladilnika zavrela in mi Katka Lopatka svetuje, da vsekakor mora v hladilnik... Kak zdaj punce? Zdrži tičino torta v hladilniku ali ne? Klea
13. jun 2008 19:46
Klea torta s tičino zdrži v hladilniku, vendar postane zaradi vlage malce lepljiva..stopi pa se ne, vsaj meni ne ycrna
13. jun 2008 20:18
Jaz imam vedno torto z tičino čez noč in še malo dlje v hladilniku,pa mi ni nikoli švicala.Imam jo pa v Taperwerovi posodi za prenos tort,pokrito. renata69
13. jun 2008 20:29
renata69, mojo torto bi malce teško spravila v taperwerjevo posodo
MM
13. jun 2008 20:32
Madona toliko tort sem naredila in jih vedno okrasila zvečer in imela čez noč pa tudi še del dneva v hladilniku, dokler je nismo pojedli, oziroma potem še kakšen dan ali dva kakšen kos, ki je ostal, pa mi nikoli ni tičino švicala, se topila ali kako drugače afne guncala. Kakšno pa potem mate to tičino, da se tako čudno obnaša? Aja pa sveti se mi tudi ne potem, ko je v hladilniku. Mogoče je to zato, ker moja tičina tega ne ve.
Mene bi bilo strah, da se torta pokvari, če je ne bi imela v hladilniku.
jadeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s kozicami in omako Basilico
Cheesecake