8. jun 2008 13:25
Ker nimam časa vse na forumu prebrat vas prosim za par bistvenih napotkov pred oblačenjem torte v tičino(to sem uspela prebrat d je potrebno pod tičino biskvit namazt). Ne se jezit name in hvala vam že vnaprej mesni
8. jun 2008 13:25
Ker nimam časa vse na forumu prebrat vas prosim za par bistvenih napotkov pred oblačenjem torte v tičino(to sem uspela prebrat d je potrebno pod tičino biskvit namazt). Ne se jezit name in hvala vam že vnaprej mesni
8. jun 2008 13:43
Paziti moraš, da tičina ne pride v stik s smetano, saj jo ta stopi. Zaradi tega in za to, da je podlaga svetla, ter gladka lahko biskvit/torto namažeš z navadno masleno kremo. Lahko jo tudi preliješ s čokolado vendar naredi to podlago temno in mora biti zato tičina debelejša (predvsem če jo uporabljaš v beli barvi). Dugače se je meni tičina začela topiti enkrat, ko sem na njo risala... Razrezali smo jo še isti dan tako da to na srečo ni bil problem, malo topiti se je začela namreč šele naslednji dan (kako bi bilo naprej pa ne vem, ker smo jo pojedli ). Po mojem mnenju je bil problem v tem, da se je tičina pri barvanju preveč razmočila, bila je namreč v celoti pobarvana... Uporabljala sem barve v prahu zmešane z zelo zelo malo vode in preden sem risala sem še čopič obrisala... Ima mogoče kdo kakšno idejo kako to v prihodnje preprečiti, saj takše torte za nekatere priložnosti pridejo zelo prav? Zdaj se pa jaz opravičujem, če je bilo o tem že pisano... ampak tem o tičini masi je resnično preveč, da bi jih lahko vse prebrala... Springrl
8. jun 2008 13:57
Springrl kako si to risala? Jaz z risanjem nisem imela do zdaj nobenih težav,pa sem na obe torti risala.Je pa res,da barve v prahu stopim z minimalno količino vode... Roncolino
8. jun 2008 14:05
S čopiči na tičino maso in tudi jaz sem uporabila res minimalno vode, ravno toliko, da ni bil sam prah... Tule je slikca: http://kulinarika.net/recept.asp?ID=6485 (veliko boljše bi bilo če bi bila torta okrogla, ampak sem se motiva spomnila ko je bila že narejena ah pa saj je tako ali tako bila zame ). Ko ti rišeš na tičino, jo razvaljaš bolj na debelo kot ponavadi ali normalno? Springrl
8. jun 2008 20:23
Ma jaz vedno valjam na tanko,sem gorenka... Je pa torta super!!!Mogoče bi jaz prekrila z modro plahto tične in potem gor risala,bi bilo mogoče manj razmočeno...mogoče nekoč uporabim to idejo... Roncolino
8. jun 2008 20:23
A nadev je pa lahko iz smetane skute in borovnic? mesni
8. jun 2008 20:48
Seveda je lahko, že delala pa tudi v bazi je tak recept... Samo paziti je treba, da ne pride v stik s tičino... Resnično ni nič težkega tako oblikovanje, imaš po ogromno možnosti, pa še dobro je Pa še to, pri valjanju in oblikovanju uporabljaj škrob, da se ne bo prijemalo in ko narediš obvezno poročaj kako je šlo Roncolino: mogoče bi bilo res boljše, če bi najprej v modro obarvala, ampak sem se bala, da potem zelene barve ne bodo tako čiste... Saj mogoče pa je k temu, da se je razmočilo vplivalo kaj drugega... Bom vsekakor kmalu še poskušala risat, pa bomo videli kako se bo takrat obneslo Springrl
8. jun 2008 21:02
Mesni lahko ja.Samo res na hladno daj,da se ti ne zgodi isto kot meni,ko mi je torta zavrela. Aja še izjava mojega fanta: Ma Tjaša,ti si še hujša kot Macgajver zakaj? Ker iz torte bombo narediš Roncolino
8. jun 2008 21:21
Ej ful me je strah se lotit,ker naj bi delala zA valeto za otroke in starše(100) ljudi. S tičino še nikoli nisem delala,rada pa bi dala nekaj lepega iz rok. Bisvit bom spekla v velikem pekaču za konvektomat,pa še kakšnega bi manjše oblike,da bi mal razbila z dodajanje na vrh pravokotnika.Danes sm naročila maso pri neki Tanji in mi jo pošlje, da bom mal probala. Okraske p je treba že prej nardit,d se posušijo,mam prav? če ima katera kakšno idejo za krasit torto za valeto bi mi zelo prav prišla. Res hvala da mi pomagate.Ne boste verjele-popoldne sem prebrala vseh41 strani . mesni
9. jun 2008 8:53
Mesni naj te ne bo strah.S tično je res preprosto delat,vrjemi! Pazi samo,da jo boš dobro namazala z masleno kremo,da ti ne pride v stik z nadevom.Pa če bo velika torta mogoče prosi nekoga,da ti ogromno plahto tične pomaga prestaviti. Jaz sme prvič kar skakala od veselja,ko mi je uspelo spraviti to plahto na torto-sem se tega najbol bala. Idej nimam,edino če bi imela smetanovo torto,bi jaz na oblatu dala natisnit generacijsko sliko in hop na tortico :) RoncolinoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižota brez filtra
Bučni pire iz rumene buče