6. maj 2008 21:17
Kje pa si to našla?Dobra je. renata69
6. maj 2008 21:17
Kje pa si to našla?Dobra je. renata69
7. maj 2008 7:16
Renata69, na cake central. Drugje ni nič podobnega. Ane, da je fina, pa še ni tako težka za naredit. Spodaj pa je ta komentar: "This is a cake I was asked to make for a man that works in the building industry. It is chocolate mud cake, with poured chocolate icing and white chocolate between the bricks. The trowel is made of gumpaste and placed in a gumpaste tray with royal icing in it. Thank you very much to the people that helped me with the trowel, your suggestions were fantastic!!! Thanks for looking, Mel" Torej čokoladni biskvit, oblit s čokolado, med opekami je bela čokolada. Lahko daš tudi stepeno sladko smetano, ali pa kombinacijo kisle smetane, sladkorja in kokosa (super osvežilen nadev). "Špohtl" pa je iz mase (kot tičina, lahko tudi marcipan daš), isto podstavek, malta pa je royal icing (sladkorni led...). Meni je super ideja. Bi naredila kar tako, ampak po moje bi naredila na okrogli torti, to zgoraj bi bilo pa v manjših dimenzijah, odvisno pač, za koliko ljudi je, ker samo tole je morda premalo in bi prehitro zmanjkalo. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
7. maj 2008 8:17
url=http://www. Slikomat.com/slika/2646435.htm][/url] To torto ja moja sestra naredila mojemu sinu. Mogoče je preveč pravljična za tvojega zidarja, kakšna ideja bi se pa tudi našla, kajne. gaja 1
7. maj 2008 18:34
Vau!!! Malči in Miha sta predvidevam iz kinder jajčk ali sta iz tičine? Atina
7. maj 2008 18:36
Malči in Miha sta pa iz Baby centra. Vse ostalo je pa iz tičine. gaja 1
7. maj 2008 22:36
Gaja 1, vse čestitke tvoji sestri-svaka čast!
ANJA
19. maj 2008 12:47
Takole. Sem si vzela čas in vseeee prebrala. Tale tičino masa me že zelo dolgo mika. V nedeljo moja hči praznuje 5. rojstni dan in mogoče bi se kar spustila v tole ustvarjanje - čeprav imam občutek, da me bo hitro zasvojilo :) Zdaj pa LEPO PROSIM samo še pomoč - s čim barvate maso? In kje se dobijo te razne barve v prahu, tekoče, kremaste... Hvala Peter Peterlin Šušteršič
19. maj 2008 13:01
Barve dobiš v Pekarni Vrhnika na Brnčičevi v Ljubljani, lahko uporabiš tudi barvo za barvanje jajc, naravna barvila, veliko se pa da narediti veliko tudi z barvami, ki jih dobiš na policah za peko skoraj v vsaki trgovin (schwartau). matilda
19. maj 2008 13:33
Jaz sem ticino maso naredila doma po receptu, ki sem ga nasla na tem forumu (500 g sladkorja v prahu, 50 g kokosove mascobe, 2 zlici limoninega soka, 2 zlici vode). Masa je podobna plastelini. Lepo se oblikuje. Barvala sem jo s tekocimi barvami, ki se dobijo pri Merkatorju (nemske proizvodnje). Ceprav na zacetku nisem bila prepricana, je bil koncni uspeh kar v redu. ribica
19. maj 2008 16:49
Rada delam iz te mase imam pa eno težavo , kako lepiti oziroma pritrjevati okraske nanjo, občudujem vas, kakšne mojstrice ste v peki, zadnje čase kar pogosto obiskujem kulinariko, tako da vas skušam malo posnemati. robertalbrehtKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zdrava orehova potica
Domači sladoled za vroče poletje