Ticino masa

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

4. jun 2012 19:24

Lej, saj barve v prahu tudi zmešaš z vodo, predno jih flikneš v tičino, ne? Pa tist po gorenjsko naj ti že mal na škotsko vleče  . Sicer je pa tule gor ogromno mojstric, ki ti lahko pa res ok odgovorijo. Ampak po moje tud z mojim nasvetom ne boš v temo

lp

cervus

epica  

član od: 29.4.2011

sporočila: 6

8. jun 2012 22:07

Malo pozno, ampak vseeno.

Jaz sem belo maso barvala za rjavo kar z barvo v pasti. Že ene parkkat pa sem delala tudi svojo maso, v kateri je poleg sladkorja in marshmallow bonbončkov tudi stopljena temna čokolada - tako da je in okus in barva lepo čokoladna. Recept sem pa našla na CakeCentral, samo količine je treba preračunati v naše.

http://cakecentral.com/recipe/true-black-mmf

Sicer piše, da se doda črna barva, ampak je ni treba, če ne rabiš črne tičine.  Meni je bil tale recept prav všeč, predvsem zato ker ima tičina čokoladen okus :)

epica http://www.mojalbum.com/epica/tortice

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

9. jun 2012 16:10

uu bo treba poskusiti, sem enkrat spraševala po nečem podobnem..

si uporabila mogoče med namesto karo sirupa?

epica  

član od: 29.4.2011

sporočila: 6

14. jun 2012 5:50

Jaz dodam glicerin namesto teh sirupov, ali pa nek javorjev sirup, ki ga imam doma.. Zaenkrat je vedno uspelo :)

epica http://www.mojalbum.com/epica/tortice

bibaboba  

član od: 20.9.2012

sporočila: 7

20. sep 2012 15:13

Pozdravljene mojstrice!

Sm čisto nova na kulinariki in nisem še uspela vsega pogledat, vendar tist malo kar sm je FULLL lepo. Vse ste ful pridne in delate čudovite stvari. Sama sm bolj pri začetnikih, vendar se držim pravila "vaja dela mojstra" ;-). Rada bi vas nekaj vprašala in sicer s čim fiksirate satenast ali svilen trak okrog torte? Rada bi naredila tortico za prijateljico, pa so mi ful lepi tisti trakci in nimam pojma s čim ga pritrdit, da bi se snakomerno prilegal torti. Dovolj za prvič in hvala za odgovore.

bibaboba

*Alisha*  

član od: 7.11.2007

sporočila: 360

20. sep 2012 17:39

Najboljše je, da na koncu zavežeš v mašnjo, tako ga fiksiraš. Jaz kadar dajem trak okoli tičine, tičino po robu navlažim- z roko ali s čopičom- z vodo, malo počakam, da rata fino lepljivo, potem pa dam trak okoli, da se prilepi. Samo moraš pazit, da ni preveč mokro, ker potem se to pozna na traku oziroma tekočina pride skozi trak.

*Alisha*

bibaboba  

21. sep 2012 13:10

Alisha hvala za nasvet, a sm mela v mislih tko kot so une poročne torte tko lepo zaključene. Ne vem, si bom morala nekaj omisliti.

bibaboba

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

21. sep 2012 13:44

hm, sama si še nisem upala traka zalepiti, ker nikoli ne vem, če bo masa s katero lepim zmočila trak in se bo poznalo. Če je trak neprepusten: običajen plastični cvetličarski, potem ni problema trak prilepiti z royal icing (v bazi receptov je pod imenom masa royal) ali pa kar s pikami maslene kreme ki je najobičajneje pod tičino maso. Če je satenast, ti pa ne znam povedati, ker zaradi strahu da bi premočilo še nisem poskusila, 

bibaboba  

21. sep 2012 15:42

ja, bannanna je satenasta trak, zato me je tudi malo strah, da bo pol vse skupi pocasto ratalo :-S, ne vem, bom morala najprej probat samo z enim koščkom tičine in traku, preden uničim celo torto ;-)

bibaboba

*Alisha*  

član od: 7.11.2007

sporočila: 360

22. sep 2012 15:00

Ja tudi jaz sem imela v mislih poročne in podobne torte ter satenast trak. Saj pravim, moraš zmočit pač toliko, da ni preveč, pa potem počakat, da se malo osuši, kdaj je ravno prav pa verjetno da praksa. Sem pomoje na kakih 50 tort prilepila tako trak in je bil za moje pojme lepo zaključen, na začetku na nekaterih razmočen, ampak tako je, na napakah se učimo, da vidimo potem kaj je ok in kaj ne... če boš ti rezala torto ali pa če boš prejemnika o tem opozorila, je rešitev tudi, da na robu zapičiš v trak buciko, pa ti potem ni treba nič močit... Vedno pa tudi pazim, da je trak zaključen zadaj na torti, tako da se to ne vidi.

*Alisha*

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti