26. sep 2006 9:18
Glukozo dobiš v lekarni, je pa presneto draga, zato se moram enkrat spravit it najt eno trgovino s športno prehrano (beri raznimi dodatki za mišičjake), kjer vem, da prodajajo glukozo, sem enkrat našla na enem takem forumu za mišičjake, ko sem odtipkala glukoza v najdija, svašta, kam vse te zanese kulinarična žilica v kombinacijo z neozdravljivo radovednostjo, hehe:) Samo teh trgovin ne poznam, pa dokler ne porabim tiste iz lekarne se mi kar ne da spravit:)... če pa boš ti kaj iskala se zelo priporočam za informacije:)
Točnih količin ne vem na pamet, delala sem že po kakih 10ih različnih receptih in vsi ratajo, tako da kaj prav dosti ne moreš zafrknit:) Jaz imam na splošno pri vseh stvareh rajši nekoliko mehkejše testo, se mi zdi, da se lažje da oblikovati, ampak po želji. Vsekakor se mehkejše malo rajši razteza, ampak ker je mehkejše je manj kompaktno, kar za nekatere stvari tudi ni v redu, odvisno od tega, kaj hočeš...
V splošnem so pa recepti približno taki:
300-350 g sladkorja v prahu (tisti z dodatki je boljši, mislim, da v modri vrečki)
1 beljak
1 žlica glukoze, oni hočejo navadno glukoznega sirupa, ki ga pri nas še nisem nikjer videla, zato zmešam 1 žlico glukoze v prahu z 1žlico vrele vode, da se lepo stopi, nekje sem prebrala (če me ubiješ, ne vem več kje, vem samo da je bilo na netu:) da je to v redu nadomestek oz. da se tako iz praha glukoze naredi glukozni sirup. Naj te ne zavedeta tu dve žlici, ko se glukoza stopi, ne da prav veliko več volumna, sploh ap te zadeve niso tako haklih;) Sladkorja daš po želji glede na to, kako trdo testo želiš še malo več za 3D figurice, za oblečt torto je pa boljše mehkejše testo. Pošlji mi email če češ, da ti pošljem slikce narejene torte za mamin rd, okrašene s tako maso.
Veri