22. sep 2006 8:09
Meni je mož pri prvem otroku kupil verižico iz belega zlata in obesek - srček. pri drugem pa uhane iz belega zlata. Tako, da imam spominček na oba otročka. Kupi ji nekaj takega kar bo imela za spomin.
Če ima rada nakit, mogoče prstan, zapestnico, obesek pa kaj lepega vgravirano gor. Rože ne smeš nositi v porodnišnico razen mogoče kakšne rožice v prozorni škatli. Jaz bi ti priporočala, da kupiš še kakšno malenkost za otroka, mogoče kakšno igračko primerno za čisto majhnega ali kakšen pajacek za obleči v primerni barvi, vsaj jaz se kar stopim ob taki moževi pozornosti.
Glede hrane pa za prvi dan ti po moje ni treba kuhati ravno kosila, ker tako ali tako te iz porodnišnice spustijo šele po kosilu, če imaš srečo dobiš izvide, da lahko greš tam okoli 13h. Če ima prav rada juho ji jo skuhaj. Ravno kakšen pasulj ali prebranac ni treba pripraviti ali preveč mastne stvari in stvari, ki napenjajo. Sicer bo porodnica že sama povedala kaj ji paše jesti. Že prej iz trgovine nabavi hrano vsaj za par dni, ker verjetno boš prvih 15 dni z njo domo (očetvoski dopust), da ne boš prav letal vsak dan v trgovino.
Bolj kot hrana je pomembno, da se bo mamica lahko spočila. Da bo stanovanje pospravljeno, ko pride domov, da ji ne bo treba takoj zagrabiti sesalec (ker ko rodimo smo še bolj obsedene s čistočo). Pa, da bo lahko malo zaspala, da boš otročka tudi ti previjal in nosil okoli, pa ponoči vstal, ko bo jokal in ga prinesel k mamici, da ga nahrani. Pa tudi kakšen stroj oblačil daj prati in potem zlikaj. Sploh, če bo šivana ne bo mogla kakšnih 14 dni prav veliko delati. Pa tudi drugače je prav, da počiva.
Predvsem vam želim veliko crkljanja in prespanih noči.
jade