20. sep 2006 20:47
Pri nas je podbno kot pri renatani - glede števila delavcev in samo nekaj dni.
No, enkrat se je zgodilo, da so pri nas delali dalj časa in takrat si je mami belila glavo z različnimi jedliniki.
Glede na to, da pomagajo pri gradnji, jim morate dati močno hrano - taka je vsaj moja filozofija. Pri nas nismo nikoli postregli juhe, moram reči, da se mi zdi, da je s tem precej več dela, pa tudi v vročih poletnih dneh ni preveč primerna. Čeprav je pa zdaj jesen, to je tudi res.
Te "kotelne zadeve" kot so golaž, mineštra, jota in podobne zadeve, zmeraj vžgejo, ker lahko veliko hrane pripraviš naenkrat. Samo pri nas nismo tega nikoli - ampak ponavljam, zato, ker je bilo delavcev manj in zato, ker je bilo ponavadi zmeraj poletje.
Drugače smo pa zmeraj pripravljali:
- hamburgerje - to se mi zdi krasna ideja posebej za vas, ker pleskavice lahko vržeš na žar pa na štedilnik in jih hitro pripraviš, zraven pa daš samo velike kozarce ajvarja, gorčice, razne namaze,čebulo, papriko in kupiš lepinje;
- hotdoge - še lažja zadeva, ker hrenovke lahko skuhaš v veliki posodi, prilogi so pa enako majhen problem kot pri hamburgerjih;
- narezke - kupiš pač ogromno različnih vrst salam, sira in kruha ter vse skupaj naložiš na pladnje;
- testenine - mi smo imeli samo eno omako sicer, vi pa bi lahko samo skuhali en velik lonec testenin in makaronov in nekaj različnih polivk.
Ogromno jedilnikov lahko sestaviš na podoben princip - hitro in enostavno, a hkrati različno (tile moji tukaj so si precej podobni, ker se trenutno ne spomnim ostalih jedi). Odsvetovala bi vam kompliciranje s predjedmi pa juho pa glavno jedjo pa solato pa prilogo pa sladico ... Imejte juho in glavno jed ali pa glavno jed in sladico, če ne boste imeli res preveč dela in premalo časa.
V bazi pa poiščite še strašno domiseln recept: moška torta, mislim da je v rubriki Ostale jedi. Super ideja, vam povem!
Veliko sreče!
Muffsy