Varstvo potrošnikov - kje so meje??

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

tema odprta - 20. sep 2006 17:01 | ogledi: 1.569 | odgovori: 13

Vsepovsod se na veliko govori, kako smo potrošniki kralji in oh in sploh.

Kaj bi rekli na vedenje nekega potrošnika, ki je danes vstopil v našo trgovino, si izbral artikel v vrednosti 580,00 SIT in mi dal za plačilo bankovec za 1.000,00 SIT.

Prosila sem ga, če ima mogoče 100 tolarjev, pa mi je odvrnil: če bi jaz imao trgovino, bi imao i drobiž.

Vljudno sem mu povedala, da sicer imam drobiž - same kovance, in da bi mu pač rada vrnila bankovec za 500 SIT. "Ne kompliciraj i daj mi 400 tolara" mi je dejal in jaz sem mu dala 8 kovancev po 50 SIT. Ko bi vi videli to reakcijo - človek je popolnoma znorel: "Jeb..š takvu trgovinu, u pi...ma...daj vrati mi jurja i je...i se."

Lahko se predstavljate, kako sem bila šokirana in vprašujem se, kje so meje in kaj vse si lahko posamezniki privoščijo???

Sicer pa je zunaj lep, sončen dan in res nima smisla, da bi tak dogodek popolnoma pokvaril dan.

Imejte se lepo

rrr

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. sep 2006 17:17

Tale incident nima veze s pravicami potrošnikov. Prav tako nima zveze z narodnostjo. Ima zveze zgolj s pomanjkanjem temeljne omike. Včasih je pač takšen dan, da že zjutraj naletiš na neotesanca, včasih se ti zdi, da srečuješ same neotesance, včasih se ti zdi, da je na splošno v populaciji več neotesancev in včasih vsakega prime, da bi kakega neotesanca poslala na kakšno abstraktno mesto, ki se v pogovorih opisuje tako, da se uporablja vokabular spolnih organov.... Ti si naredila bolj inteligentno in si svoj šok opisala in spravila ven - a je bolje - je, ne? Sicer je pa lep dan in pravi za napolnit si baterije, tako da boš lahko naslednjega neotesanca razorožila z nasmehom na ustih. Ljudje, ki iščejo konflikte in se radi kregajo, ponavadi nimajo odgovora, če nasprotna stran ostane prijazna. Prav zmedejo se....Je prav zabavno. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

20. sep 2006 17:44

Točno tako - vedno ravnaj tako, kot nasprotna stran ne pričakuje, pa ga razorožiš. Je včasih težko, razultat pa je za provokatorja uničujoč... Čeprav te razumem, da ti dvigne pritisk. Kot meni včasih kdo, ki se ne predstavi, pa mi trosi in trosi, žali, ne vem kaj še vse, pa čeprav ve, s kom govori, jaz pa nimam pojma, kdo je sogovornik na drugi strani žice...Najraje imam tiste, ki grozijo, da se bodo pritožili šefu. Vedno rečem: neposrednemu ali vrhovnemu? Zagrozijo z vrhovnim, jaz pa mrtvo-hladno, z izjemno prijzanim glasom, zdrdram dierektno telefonsko številko vrhovnega šefa, poven jegovo ime in priimek ter zaželim lep dan, vprašam, če ima še kakšno željo, in ker praviloma rečejo ne, rečem na svidenje in odložim...Še nikdar me ne neposredni ne vrhovni šef nista zaradi ničesar poklicala na odgovornost... Mamamia mamamia

ribaracarak  

20. sep 2006 17:52

Ja Vendelina, jaz vem, da neposredne veze s pravicami potrošnikov, ta dogodek nima - zna pa biti, da si marsikdo vse te pravice, ki jih iz dneva v dan ponujajo take ali drugačne ustanove, razlaga po svoje in si jih malce po svoje prikroji in tako se zdi samo po sebi umevno, da lahko tako - mimogrede - kakega trgovca, gostinca ali .....popljuva. Tudi narodnost res nima s tem nobene veze, jaz sem zgolj citirala človeka, ki me je prizadel...lahko pa bi to bil tudi sosedov Francelj, ki bi me tako čisto po domače nekam poslal ... Čao rrr

mandarinca  

član od: 4.4.2005

sporočila: 128

20. sep 2006 18:08

No, jaz vedno pomislim, da imajo tudi taki otroke in kakšne vzgoje so ti deležni. Kaj vsak dan gledajo in se po tem, jasno, zgledujejo ... mandarinca

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

20. sep 2006 19:01

Ribaracarak ,pomembno je ,da se ne spustiš na nivo tistega ,ki te žali.Verjamem ,da te je prizadelo in za nekaj čas dvignilo pritisk,toda.... Lep je dan in vse diši že po jeseni... Radi in lepo se imejte ursa40

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

20. sep 2006 19:52

In po moštu Anamarija

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4745

23. sep 2006 0:22

ribaracarak, v takšnem primeru (primeru takšne stranke), si jaz nadenem nasmešek štev. 13 in povem, da tudi jaz njemu želim lep dan še naprej. Če grozi s šefom, naredim kot mamamia - povem številko mobilca, seveda z nasmeškom štev. 13 tudi povprašam, če si bo zapomnil, ali mu na listek napišem. Kar precej se je v današnjih časih za tolarčke treba trudit, kajne? Ognjič

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

23. sep 2006 8:18

se strinajm s te, kar je bilo napisano do sedaj; tudi jaz imam veliko izkušenj z takšnim in drugačnim obnašanjem takšnih in drugačnih ljudi, saj sem veliko delala v gostinstvu (zdaj sem na porodniški). res, da je včasih težko ostati zbran, miren in predvsem prijazen, je pa to res najboljše orožje. jaz se v takih situacijah vedno spomnim neke ženske, ki je bila zaradi neke neumnosti jezna name. poleg tega pa sem ji še tisti dan prinesla napačni toast. in me je res ful grdo gledala ter bila zelo zadirčna; ampak na koncu sem jo besedno prislilila, da se mi je nasmehnila in rekla, da ni nič hudega. v kakšno zadoščenje mi je bilo!!!! nike

ribaracarak  

23. sep 2006 8:34

Ne boste verjeli - včeraj je prišel možakar po tisti artikel in odštel točen znesek, ampak jaz tega nisem videla, ker je bil v trgovini mož. Lep dan vsem skupaj rrr

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

23. sep 2006 11:10

Mogoče je pa član kulinarike jessy6

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti