Imamo zelo trdo zelje. Solato sicer zmehčamo s kuhanim krompirjem. Ali obstaja še kakšen način, da se zelje zmehča, pa še vedno ostane sveže in krhko ?
as1
Imamo zelo trdo zelje. Solato sicer zmehčamo s kuhanim krompirjem. Ali obstaja še kakšen način, da se zelje zmehča, pa še vedno ostane sveže in krhko ?
as1
20. sep 2006 11:59
Jaz ga na drobno naribam, posolim in pustim, da se grenčina in odvečna voda izloči, nato ga dobro ožemem in nato naredim na solati z raznimi dodatki, kot je krompir, paprika, fižol in kumina. Nikoli ni bilo pretrdo, vedno smo ga vse pomlatili. Kyara
20. sep 2006 12:11
Meni je zeljna solata dobra, če okisana malo odstoji. Otroci je ne marajo s krompirjem. Ob tem vas sprašujem, ali naribano zelje kaj pustite v vodi ali jo takoj naredite? jankica
20. sep 2006 12:13
Popečeš hamburško slanino, narezano na kocke, in zliješ čez zelje, dodaš malo majoneze in limoninega soka. Mamamia mamamia
20. sep 2006 12:39
pa kuhan fižol namesto krompirja - in bučno olje....mljask! Lisa
20. sep 2006 12:53
Zelje naj narejeno malce odstoji, to pomnei, da jo narediš malo prej, preden jo ponudiš. Tako se zelej zmehča. Nikoli ne namakam prej v vodo, ne ožemam, ne solim predhodno...
20. sep 2006 13:36
Mešanico olja, kisa in soli segreješ ter s tem preliješ tanko naribano zelje. Ko malo odstoji, je mehko kot puter. :) ŽiviKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem
Rezanci Barilla s slanino in gobami