neznan uporabnik
19. sep 2006 11:33
Jaz že leta uporabljam dezodorantsko kremo Deline (ena je za telo, druga pa za noge). Z njo se namažem dva-krat tedensko po tuširanju namažem podpazduhami. Krema več dni prepečuje neprijeten vonj. Nato vsakodnevno uporabljam dezodorant v spreju ali roll-onu. Vedno ju uporabljam le po tuširanju, nikoli ko sem že potna, saj se tako vonjave zmešajo in dosežejo ravno nasprotni učinek. Oblačila ponavadi perem s tekočim detergentom nekje med 30 in 40oC, glede na stopnjo umazanije. Bluze in majčke pogosto tudi na programu za občutljivo perilo - kratek program - samo da se prepere in osveži. Držim pa se še enega preprostega pravila in sicer - nikoli že oblečenih bluz in majčk ne likam, ponovno. Če že moram to početi se izogibam predelov okrog vratu in podpazduhe. Ko enkrat "zalikamo" neprijeten vodnj se ga namreč zelo težko znebimo. Potne majice in bluze, če sumim, da bi se lahko v njih naselil neprijeten vonj tudi takoj sperem z dodatkom malo tekočega detergenta za volno. Ker imam rada da moja oblačila lepo dišijo, sama pa ne prenašam dobro močnih vonjev raznih sprejev, pogosto uporabim kakšen boljši mehčalec, po katerih oblačila tako božansko dišijo, tako da ni potrebno uporabiti kakšne druge dišave v obliki spreja, pa vendar cel dan lepo dišiš. Sama na tak način nimam problemov z neprijetnim vonjem Tudi mož, ki je imel pred leti s tem probleme, zlasti je to problematično takrat, ko se nosijo težja oblačila, saj z njimi ne moremo tedensko tekati v čistilnico ali v pranje, je z dezodorantsko kremo odpravil ta problem. Lep pozdrav tedi tedi