Odstranjevanje vonja po potenju

neznan uporabnik

19. sep 2006 11:33

Jaz že leta uporabljam dezodorantsko kremo Deline (ena je za telo, druga pa za noge). Z njo se namažem dva-krat tedensko po tuširanju namažem podpazduhami. Krema več dni prepečuje neprijeten vonj. Nato vsakodnevno uporabljam dezodorant v spreju ali roll-onu. Vedno ju uporabljam le po tuširanju, nikoli ko sem že potna, saj se tako vonjave zmešajo in dosežejo ravno nasprotni učinek. Oblačila ponavadi perem s tekočim detergentom nekje med 30 in 40oC, glede na stopnjo umazanije. Bluze in majčke pogosto tudi na programu za občutljivo perilo - kratek program - samo da se prepere in osveži. Držim pa se še enega preprostega pravila in sicer - nikoli že oblečenih bluz in majčk ne likam, ponovno. Če že moram to početi se izogibam predelov okrog vratu in podpazduhe. Ko enkrat "zalikamo" neprijeten vodnj se ga namreč zelo težko znebimo. Potne majice in bluze, če sumim, da bi se lahko v njih naselil neprijeten vonj tudi takoj sperem z dodatkom malo tekočega detergenta za volno. Ker imam rada da moja oblačila lepo dišijo, sama pa ne prenašam dobro močnih vonjev raznih sprejev, pogosto uporabim kakšen boljši mehčalec, po katerih oblačila tako božansko dišijo, tako da ni potrebno uporabiti kakšne druge dišave v obliki spreja, pa vendar cel dan lepo dišiš. Sama na tak način nimam problemov z neprijetnim vonjem Tudi mož, ki je imel pred leti s tem probleme, zlasti je to problematično takrat, ko se nosijo težja oblačila, saj z njimi ne moremo tedensko tekati v čistilnico ali v pranje, je z dezodorantsko kremo odpravil ta problem. Lep pozdrav tedi tedi

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

19. sep 2006 11:39

anamarija1 je napisal/a:
Suzanaz, da se odpraviti neprijeten vonj po potu s stick deodorantom od Vichija, je drag vendar učinkovit. Tudi mi doma imamo podobne težave. Ta mlajši sin je hud alergik, odkar uporablja ta deodorant, tudi mami lažje diha, ker je alergična na vonj po potu. Anamarija
Žal sem že imela tudi od Vichija (v teh letih sem probala skoraj vse deodorante) ampak sem se tako potila po njem (sicer vonja ni bilo), da sem imela morje pod pazduhami in vedno mokre majice. Žal mi ni odgovarjal. Suzi

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. sep 2006 11:45

Eno vprašanje: Kakšen vonj pa imajo oblačila po tem, ko so bila namočena v kis? Vendelina jr.

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

19. sep 2006 12:02

Vichy ima dve vrsti deodorantov. Z belim pokorvčkom proti vonju in z zelenim pokrovčkom proti potenju in vonju. Meni so samo slednji všeč.

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

19. sep 2006 12:11

ko jih opereš, ga ne bi smela imeti Drejček

patricija  

član od: 4.1.2005

sporočila: 109

19. sep 2006 13:06

Imela sem že Vichy, vendar se spomnim, da je pisalo, da se ne sme vsak dan uporabljati, ker zaviranje potenja tudi ni v redu. Lidera je imela eno dobro kremo (mislim, da je bila deodorantska krema), pa je nikjer več ne dobim, sedaj imajo samo eno gostejšo, ki pa je obupna (ne vem točno kako piše). Doma imam še vedno spravljeno prazno tubo, bom pogledala kaj piše. Bom poizkusila z Vanishem in Impresanom. Majčke res ne oblečem več kot enkrat, tudi mehčalce vedno uporabljam, likam običajno sploh ne, ker imam sušilni stroj. Hvala vsem, vidim, da nisem edina s takim problemom. Patricija

nenči  

član od: 25.10.2005

sporočila: 165

19. sep 2006 13:20

lidera je imela v tubi eno dobro kremo,zdaj se ne dobi nikjer,podobno ima Nivea(Nivea dry kremni dezodorant za regulacijo potenja). Preizkušeno in ti svetujem! Imajo jo v Mulerju! nenči

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

19. sep 2006 13:34

Patricija, poizkusi s pralnim sredstvom. Meni pomaga. Res pa je, da perem kar naprej, pa vse prej zdrgnem z Vanishem... Pač uporabljam tega, ker drgnem še madeže od tamale... Ne sprašuj, koliko je cunj za oprat, da ne govorim za likat. Ampak...

Cukrčk  

član od: 21.12.2005

sporočila: 17

20. sep 2006 9:35

Lidera dezodorantska krema se še dobi, sama sej pred meseci kupila v DM, vendar mi ne pomaga kaj dosti. zelo učinkovit antiperspirant je Hidrofugal forte, ki se kupi v Müllerju za slabega tisočaka, vendar če imate občutljivo kožo, vas zna zelo iritirati. Ampak deluje pa resnično, niti sledu o mokrih madežih pod pazduho. Nekoliko bolj blaga varianta je Triple Dry deo, ki je tudi na voljo v DM in s ega uporablja po navodilih. Cukrčk

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

20. sep 2006 9:54

Preprečevanje potenja sploh ni zdravo - uporaba antiperspirantov, ker s preprečevanjem se iz telesa ne izločijo strupi. Prav zato je rak na dojkah v podpazdušnem delu najbolj pogost (neke raziskave inštitutov, ki se jih zdaj ne spomnim, krožijo pa po meilu). Zato svetujejo, da pri nakupu deodoranta pogledaš med sestavine, ne smejo vsebovati ene sestavine, ki se je na pamet ne morem spomniti, začne se pa na aluminium...in še nekaj. Vsebuje ga tudi npr. Nivea Pearl in podobni deodoranti, sicer priznanih znamk. Zaradi mene, tudi če se je kdo to spomnil in sploh ni res, v to verjamem, ker tudi potenje ima pomebno funcijo v telesu in ga zagotovo ni dobro preprečiti. Raje bi se redno umivali, kvečjemu uporabljali kakšna sredstva za odišavljenje, čeprav je itak vse kemikalija, ampak nekaj pa je treba vzet v zakup. Sicer pa delam v trgovini z oblačili in verjemite, da je razlika med sveže spotenim človekom in takim, ki se ni umil cel teden, zelo velika. Vonj iz majčk pa spravljam ven z vanishem ali pa pred pranjem podpazdušni del namočim z detergentom. matilda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti