Pozdravljeni!
Vem,da je še prekmalu za to,ampak zanima me kje se da dobiti kakšne velike buče za izrezljanje za noč čarovnic?
karmy20
Pozdravljeni!
Vem,da je še prekmalu za to,ampak zanima me kje se da dobiti kakšne velike buče za izrezljanje za noč čarovnic?
karmy20
14. sep 2006 20:09
Najprej jo boš dobila na kmetiji seveda tam kjer gojijo buče,če imaš možnost oz.če poznaš kakšnega kmeta kar v akcijo. mamazeljka
14. sep 2006 21:11
Če si iz Ljubljane ali okolice - kolikor vem, jih imajo na vsaki kmetiji v Črni vasi, na Lj. barju. Po Ianki proti Igu, pa kmalu je odcep na desno, če gre iz avtoceste proti Igu, je dobro označeno. Tudi v martenm ob Savi je kmetija, kjer so imeli (vsaj prejnja leta) pravi praznik buč - torej tudi uporabne buče. Bi pa pripomnila, da je ta praznik sicer priel v zelo komercilani varianti iz ZDA. Smo pa mi, ko smo bili otroci (pa moja mam tudi, 30 let pred mano), vedno jeseni, nekje oktobra,ko so se buče spravljale z njiv, kakno izprosili za strahca. Pa vosek smo zbirali, ni bilo sveč na vsakem koraku. Bilo pa je veliko veselja s pripravo in straenjem. Meni osebno se nekako na predvečer Dneva spomina na umrle nekako ne zdi primerno it tega praznika. Ampak - vsak po svoje, če je drugim več, me ne moti. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Masleni brizgani piškoti
Pecivo iz bučk