14. sep 2006 12:42
Moja dva otroka sta 2x imela po 10 dni trajajočo drisko. Zdravnica mi je priporočila živalsko oglje (ker zapaira, je bolje učinkovalo kot linex), veliko tekočine. Glede hrane pa sedaj nič več ne propagirajo diete. Prav tako kot zdravnica mi je tudi v lekarni rekla naj otrok je kar mu paše, važno je da pije veliko. Saj so dobri nasveti ampak po moje ni šans, da majhnega otroka prepričaš, da pije tisto raztopino, ki jo priporočajo pri dehidraciji in tudi kakšno posebno dietno hrano po mojih izkušnjah ne marajo, ker če mu vsaj malo paše jest ne verjamem. Zdravnica mi je tudi rekla, da ni potrebe, da pri vsaki driski gre otrok k zdravniku, razen, če je zelo majhen, če ima napr. še druge bolezenske znake, če ne pije dovolj ali je kakorkoli drugače prizadet. Sicer pa vsaka mamica najbolj pozna svojega otroka in tudi zna presoditi kdaj je potreben obisk pri zdravniku. Res pa je bolje, da ga pelješ k zdr. "zastonj", kot, da je potem kaj resnega narobe. Tudi, če vprašaš zdravnika za nasvet ti bo po moje vsak rekel, da če misliš, da otrok potrebuje pregled ga pripeljite. Pa upam, da se čimprej pozdravite. jade