Enoročna pipa s pretočnim grelcem

Ava  

član od: 28.3.2006

sporočila: 283

tema odprta - 14. sep 2006 9:09 | ogledi: 5.640 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

Prvič se oglašam, čeprav vas spremljam že nekaj časa. Zanima me, če ima kdo izkušnje s kuhinjsko pipo s pretočnim grelcem. Videla sem jo v trgovini in se mi zdi zelo praktična. Prenavljam kuhinjo, ki je manjših dimenzij, zato mi vsak kotiček precej pomeni. Če nabavim to pipo, mi odpade nabava bojlerja, ki tudi zavzame nekaj prostora, čeprav bi naj bil samo 5-litrski. Za vsakršno mnenje se zahvaljujem. Lep dan želim. AVA

AVA

lila  

član od: 31.8.2001

sporočila: 78

14. sep 2006 10:27

Nisem še videla take pipe, torej jasno tudi ne morem vedeti kako se obnese. Smo pa pred leti pri nas v kuhinji namontirali pretocni bojler. Čista polomija, tako da sem komaj dočakala, da smo ga zamenjali z normalnim podpultnim. Tak pretočni bojler je uporaben morda le kje v kakšni kleti za umivanje rok, za kakšno resnejšo uporabo pa neprimeren. Upam, da se je v teh letih tehnologija bistveno spremenila, se pa vseeno pred nakupom pozanimaj in posvetuj. Lili

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

14. sep 2006 11:32

Ava, tako pipo z zelo majhnim grelcem sem imela, pa je voda prepočasi tekla, bil je tam nekje 3 KW in smo ga kmalu zamenjali. V kopalnici imamo 18/9 KW in pri tem teče vroča voda povsem normalno. Sicer zahteva za svoje delovanje dovolj pritiska, da se vklopi. Pri nas je včasih poleti proti večeru problem, ker je prenizek pritisk. Dobra stran takega načina gretja je, da imaš tople vode kolikor hočeš, slaba pa, da se števec vrti kot nor. LP

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti