S sprehoda sem prinesla slabe pol kile lesnik. A ima kdo kak recept oz. idejo, kaj naj naredim iz njih?
hvala za pomoč
lp,
maja
S sprehoda sem prinesla slabe pol kile lesnik. A ima kdo kak recept oz. idejo, kaj naj naredim iz njih?
hvala za pomoč
lp,
maja
13. sep 2006 12:15
Ali gre tukaj za lešnike? ANJA
13. sep 2006 12:17
zmelji jih pa jih uporabi za nadev za potico metoda
13. sep 2006 12:27
Mislim, da ne bodo lešniki ... so to tista drobna jabolka, mc maya? Blanchy
13. sep 2006 12:52
Lesnike, drobna jabolka z "divje" (nič cepljene) jablane se je, kolikor jaz vem, včasih uporabljalo za domač kis. Mogoče bi v kombinaciji s slivami pasale v marmelado. LP, V.
13. sep 2006 12:59
Ja,ja fin nadev bi bil! Lesnike nimajo z lešniki nič skupnega,to so drobne jabolke ,oz divjaki(podlage za cepit žlahtno sorto jabolk gor). Ni pa slab žele iz lesnik ,zelo aromatičen samo malo trbkega okusa. lep dan! val
13. sep 2006 13:00
Uh lesnika so taka fejst zanič jabolka. Mi imamo doma nekaj takih jablan in lesnika uporabljamo izključno za domač kis. Marjetka
13. sep 2006 13:10
ups se opravičujem sem narobe razumela metoda
13. sep 2006 13:46
Po moje tudi za kaj drugega ne bo ravno užitno razen za kis. So tako grenka in kisla, da jih še sršeni nečejo glodat. jade
13. sep 2006 13:51
mc maya, naredi žele, samo prej jih pusti, da se malo omedijo. Poišči v knjižnici kako knjigo od Corteseja (Divja hrana, Sadje (ne vem naslova), zdaj je pri Kmečkem glasu izšla - in v Merkurju z njihovo kartico je poceni - knjiga o konzerviranju (naslova se zdajle ne spomnim, imam jo pa doma. Narediti se pa iz lesnik da tudi dober kis. Pozdrav. rimljanka
13. sep 2006 14:31
Ja, pa tudi jabolčniku da lepo barvo.. TinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki v curry omaki z ohrovtom
Fokača s paradižnikom in timijanom