S sprehoda sem prinesla slabe pol kile lesnik. A ima kdo kak recept oz. idejo, kaj naj naredim iz njih?
hvala za pomoč
lp,
maja
S sprehoda sem prinesla slabe pol kile lesnik. A ima kdo kak recept oz. idejo, kaj naj naredim iz njih?
hvala za pomoč
lp,
maja
13. sep 2006 12:15
Ali gre tukaj za lešnike? ANJA
13. sep 2006 12:17
zmelji jih pa jih uporabi za nadev za potico metoda
13. sep 2006 12:27
Mislim, da ne bodo lešniki ... so to tista drobna jabolka, mc maya?
13. sep 2006 12:52
Lesnike, drobna jabolka z "divje" (nič cepljene) jablane se je, kolikor jaz vem, včasih uporabljalo za domač kis. Mogoče bi v kombinaciji s slivami pasale v marmelado. LP, V.
13. sep 2006 12:59
Ja,ja fin nadev bi bil!
13. sep 2006 13:00
Uh lesnika so taka fejst zanič jabolka. Mi imamo doma nekaj takih jablan in lesnika uporabljamo izključno za domač kis. Marjetka
13. sep 2006 13:10
ups se opravičujem sem narobe razumela
13. sep 2006 13:46
Po moje tudi za kaj drugega ne bo ravno užitno razen za kis. So tako grenka in kisla, da jih še sršeni nečejo glodat.
13. sep 2006 13:51
mc maya, naredi žele, samo prej jih pusti, da se malo omedijo. Poišči v knjižnici kako knjigo od Corteseja (Divja hrana, Sadje (ne vem naslova), zdaj je pri Kmečkem glasu izšla - in v Merkurju z njihovo kartico je poceni - knjiga o konzerviranju (naslova se zdajle ne spomnim, imam jo pa doma. Narediti se pa iz lesnik da tudi dober kis. Pozdrav. rimljanka
13. sep 2006 14:31
Ja, pa tudi jabolčniku da lepo barvo.. TinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Fokača s paradižnikom in timijanom
Dušene školjke s pivom na sredozemski način