Zdravo Bela,
na forumu sem zasledila, da ste jedli grahove njoke pa me zanima kako si jih naredila....ali je to bilo bolj misljeno njoke posebi in omaka iz graha posebi???
hvala
l.p
vegeterianka
Zdravo Bela,
na forumu sem zasledila, da ste jedli grahove njoke pa me zanima kako si jih naredila....ali je to bilo bolj misljeno njoke posebi in omaka iz graha posebi???
hvala
l.p
vegeterianka
12. sep 2006 8:29
Recept je iz revije Več, le količine in razmerje sestavin sem malo spremenila: 100g moke 100g zdroba 100g graha 50g parmezana 200g skute 2 jajci malo soli Zmrznjen grah 3 minute blanširamo v slanem kropu, odcedimo in zmiksamo. Grahov pire zmešamo z ostalimi sestavinami v gladko testo, solimo in začinimo po želji ter pustimo stati vsaj 15 minut. Potem zavremo slano vodo, z žličko oblikujemo majhne njoke (žličnike), jih polagamo v vodo in kuhamo okoli 8 minut. lep pozdrav in dober tek, ko bo čas za to! belaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domača vroča čokolada s smetano
Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom