Pri nas doma je pa danes zelo hudo...
Tavečja hčerka je stara 9 let in obiskuje 4. razred devetletke. Pri pouku angleščine imajo novo učiteljico, ki je prej niso poznali (sem iz majhnega kraja, kjer se poznamo vsi) in tudi sama je še ne poznam. In tu nastopi problem. Hčerka je zelo sramežljiva, drugače pa zelo vestna, marljiva in prizadevna učenka. Za domačo nalogo so se morali naučiti kratko pesmico, ki so jo potem po parih zapeli učiteljici - za plus. Seveda jo je naša znala naprej in nazaj. V šoli je pela v paru s sošolko, pela je pretiho in učiteljica je rekla, da je ni nič slišala in da naj zapoje še sama. Hčerka je začela, potem jo je pa zagrabil jok (ne vem točno, zakaj - rekla je, da ji je bilo nerodno) in ni mogla nadaljevati. In je dobila minus, edina v razredu.
Doma sem potrebovala kar nekaj časa, da sem vse to izvrtala iz hčerke. Potem sem ji lepo rekla, da naj v četrtek, ko bo imela spet ang, prosi učiteljico, če lahko minus popravi in naj razloži, da ji je bilo nerodno. Pa mi je hči rekla, da sigurno ne bo smela popravit in tako naprej in tako naprej....
In zdaj sem razcepljena:
- kot mama sramežljive hčerke bi najraje šla kar jutri v šolo in razložila učiteljici, kakšne probleme ima hči in da naj bo pozorna (saj je konec koncev pedagog), ker ne bi rada, da se ji ang zameri že na začetku
- kot razsodna ženska pa razmišljam, da se bo morala počasi naučiti postaviti se za sebe, ker drugače jo bo življenje preveč teplo
Razložila sem hčerki, da ji bom pomagala in da jo imam zelo zelo rada. No, in zdaj sem v dilemi, kaj naj storim....
Računam na vas, kot že velikokrat!
jasna