Kako jo pripraviti, katere sadeže uporabiti, kako začiniti?
Hvala za morebitne odgovore!
Beti
Kako jo pripraviti, katere sadeže uporabiti, kako začiniti?
Hvala za morebitne odgovore!
Beti
13. dec 2001 20:55
Na kvaseno testo polij malo paradiznikove mezge,gor daj raznovrstne morske sadeze, lahko kupljes zamrznjene, ki jih pred hodno odtajas, potreses po pici, prelkijes z trzasko omako (nareedis tako da sesekljan petersilj in strt cesen zmedsas z olivnim oljem), polijes po pici in speces.n Uporabis morske sadeze klot so dagnje, ribje palcke, kalamari, skampi. Zacinis pa z origanom in baziliko. Peterneznan uporabnik
14. dec 2001 12:44
Glede na to da nimam veliko izkušenj z morskimi sadeži (razen ribami), me zanima, za katere morske sadeže gre: so zaviti v klobčič, bele barve znotraj in oranžne zunaj. Peter, hvala za nasvet. Lp! Beti Sporočilo je spremenil(a) Beti dne 14. dec 2001 12:45:10
14. dec 2001 14:52
Bele barve znotraj in zunaj oranžne so ribje palčke. Drugače pa zamrznjene morske sadeže dobiš mešane v katerikoli trgovini. Lahko pa uporabiš sveže. V tem primeru daš gor npr. 2 na kolobarje narezana lignje, 2-3 lovki, 1 kalamar, 4 dagnje (kar z lupino vred), zraven lahko se malo mesa skarpene in mislim da je to vse. Upam, da vam bo uspelo. Lep pozdrav Peterneznan uporabnik
16. dec 2001 13:08
To, kar sem jaz jedla, pa že niso bile ribje palčke. So zavitki, nekakšni klobčiči. Ribje palčke pa ja poznam ! Hvala za nasvet. Lp! Beti
19. dec 2001 20:31
Ja Beti, to so bile rakove paličice, ki pa so narejene iz ribjega mesa in z dodatkom rakove arome....bolj umetna zadeva kot ne! Ančaneznan uporabnik
20. dec 2001 14:32
Aha, to pa je možno - rakove palčke. Pod izrazom ribje palčke si jaz namreč predstavljam kaj drugega ... Lp! BetiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižota brez filtra
Praženo zelje s krvavicami in krompirjem