Koliko spite

Tanja05  

član od: 26.12.2003

sporočila: 392

10. sep 2006 19:55

Čez dan nikoli ne spim. Ponoči pa približno 7 ur. Potrebovala bi kakšno uro več, pa kaj, ko sem bolj nočni človek:zvečer nisem zaspana, zjurtraj je pa potem kriza. Še dobro, da mi ni treba preveč zgodaj v službo. Vendar potrebujem zjutraj čas za zajtrk, za veliko dozo kave, lepo v miru, brez hitenja. Tanja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. sep 2006 20:16

jasna1 je napisal/a:
Nike, prej nisem videla tvojega spodnjega stavka. Ja, joga in meditacija bi rekla, da pomagata, samo kje imam pa čas za to... Saj vem, da sem za ustrelit. Ampak pri dveh punčkah, službi, šoli, hiši z vrtom in kupom večno nezlikanega perila (se vam zdi znano, a?), si tega enostavno ne morem privoščit... Pa saj ni tako hudo, sam luštno bi pa bilo, če bi imela 5 ur dost... jasna
Jasna, čas potreben za jogo in meditacijo pridobiš s skrajšanjem časa za spanje ( hec ). Osebno mislim, da se narave ne da prevarit, če rabiš 8 ur, moraš jih pa imet. Zato ostali čas izrabi optimalno. Pred časom mi je sodelavka ( po izobrazbi magistra kemije ) zaupno povedala, da življenje ne misli zapravit za likalnikom. Pravi da lika le tisto kaj je res nujno, vse drugo le zloži brez likanja. Jaz sicer živim sam, likam le srajce in hlače drugega pa nič ( pa majic sploh ne nesem, razen pozimi kakšen puli, ki ga tudi ne likam ). Kaj če bi razmislila v tej smeri? ( upam, da me " ta prave " gospodinje ne bodo linčale ) lp ežoj

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

10. sep 2006 21:17

Praf maš, Ežoj! Včasik sn fse živo peglala, zaj pa nič več. Nea vem, ki mam peglajzl - sploh. Finta je v tem, ka takoj po pranji perilo vredik spajtlaš, ga obesiš, še malo nategneš. Ko pa je suho, ga takoj zložiš ali obesiš na obešalnike. Pridobljeni cajt pa ponucaš za spanje, jeli? Jaz pač spim tejko kejko mi sosedi pustijo, enih 6 vur. tumpika

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

10. sep 2006 21:41

ežoj, najbrž imaš kar prav, tisto, glede skrajšanja spanca na račun časa za jogo, hehe :) - namreč, tisti prijatelj pravi, da meditira ravno v jutranjih urah, pred službo, v urah, ko je prej najbrž spal... ampak glede na to, da pravi, da ima od takrat tekom dneva veliko več energije in da je meditiranje prioriteta spancu, to niti ni tako slabo ane... jaz že sto let govorim, da se moram začet malo posvečat temu, pa mi nikoli ne rata... kar ne najdem časa za to... upam, da bo kdaj drugače! kar se pa likanja tiče - se absolutno strinjam!!! tut jaz likam le tisto, kar je nujno potrebno... sedaj je tega likanja sicer malo več, saj imam še dva meseca ne staro punčko, tako da so plenice nonstop na sporedu, drugače pa moj likalnik bolj počiva kot ne hehe tut drugač, mi ful pomen, da mam pospravlen, ampak nič ne pretiravam, niti slučajno se mi ne da cele dneve sam pucat neki - tko k moj fant pravi za svojo mamo... da je vedno nonstop sam pucala, valda je potem vedno vse tiptop pospravleno, nikjer kosme prahu - kar je sicer lepo, ampak na račun tega tut pravi, da se ne spominja, da bi se kdaj igrala z njim, ko je bil majhen... (da ne bo pomote, drugač je moja bodoča tašča super, super ženska) no, ampak zdaj sem malo zašla iz teme :) nike

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

10. sep 2006 22:00

Nike in Ežoj, se moram z obema strinjat. Saj tudi jaz nisem pikolovska pri pospravljanju, bog ne daj...samo hiša je prevelika... In čas za jogo bi si tudi jaz rada nekoč vzela. Moja mama recimo zaradi joge vsak dan vstane eno uro prej in pravi, da ima full energije! Je pa res tudi to, da ob desetih zvečer mrkne... jasna

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. sep 2006 7:43

Navadno dobrih 7 ur, imam pa obdobja, ko mi zadostuje 5 ur, ampak to gre tako, pet dni po 5 ur, nato pa eno noč 12. Vse noter prinesem. Podnevi ne spim nikoli, razen na avtobusu, tam pa zato, ker imam tako streniran organizem, da v momentu zapsim - drugače mi je slabo za umret in lahko že kar takoj iščem kako vrečko. Loni Makaroni

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

11. sep 2006 7:50

Podnevi ne spim, ker mi večjo hči rata samo občasno "nafarbat, da bi zaspala. Ponoči pa 9-10 ur, idealno pa je je zame 12. Ne morem pomagati, če sem pa zaspanka. To si sicer lahko privoščim zdaj, ko sta otroka že toliko zrastla, da tudi onadva vlečeta dreto malo dlje. Od januarja naprej pa bo in potem bom hodila okoli taka . jade

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

11. sep 2006 8:01

7-8 ur čez noč, po kosilu bi lahko zaspala skoraj vedno, vendar si le včasih privoščim 15 min čez teden in do 1 uro čez vikend. piščanec

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

11. sep 2006 8:19

6 do 7 ur. Sem pa jutranji tip in brez problemov ustanem ob 3-4 (mi je ostalo od študentskih časov), zvečer pa že ob 9 zeham kot nilski konj (moj pravi kot kokoš da sem, ko se zvečeri, preneham obstajat). Ni ga pa boljšega, kot "mrknit" v nedeljo popoldne za kakšno urco.. Tina

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

11. sep 2006 8:22

Kristy evo, ista si kot jaz Lep dan in veliko se smejte

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti