19. sep 2006 14:02
ežoj, ojla, koša,... in podobni izrazi za pozdrave so prevzeti iz italijanščine in španščine in se uporabljajo na obali. a ni to lepše kot servus
?
veri in ežoj,vidim, da smo kr dost podobnih misli. sladkosnedi pa to!! pa res je, sam da se kuha, js si na primer želim, da bi imela eno tako velko kuhno, pa dost dnarja da bi si lahko kupla vse možne sestavine za kuhat, pa familijo, ki bi velik jedla, js bi pa kuhala
hahaha
kar se tiče kuhinje balkana, jo obožujem. vedno ko grem v makedonijo se zredim ko eno malo prasence. sam pa če je tk dobro, pa oni kr skoz tišijo to hrano v tebe, pa PITE, BAKLAVE, TULUMBE, PAPRIKE, PARADAJZ, OLIVE, BEL SIR, PA da LUBENIC IN DINJ sploh ne omenjam (sej vem, da sem kričala, sam je res tk dobro, da moraš kričat, haha)... zadnje čase sem bila obsedena s pripravo pit (torej mahnjena bolj na slano), ker sladko boljše, da ne delam, ker moj fant ni tk mahnjen na sladko kot js, pol pa on poje malo, js pa vse ostalo. to pa ni dobro, haha
ežoj, če te zanima priprava tulumb, bom mojo mamo vprašala kk jih ona dela. vem, da je sprobala dost različnih receptov, da je našla pravega in so zdej njene tulumbe tako dobre, da si jih kr bašeš v usta!!!
kar pa se tiče tufahij in urmašic, pa ne vem, če ni bi js kr malo splanirala kak trip do sarajeva (da vidim sladkiše prvo v originalni izvedbi), pa še ful stvari morm tam nardit. morm si kupit še eno džezvo, pa filđane, pa kake uhane pa rute, pa probat vse vrste njihovih pit, pa tepsijo rabim še kako, pa kore bi si tud nabavla, ko bi vse to kupla, bi pa šla na eno dve tufahiji, pa še kako urmašico bi zravn pojeda....zdej sem se kr malo zasanjala...hahaha...lep pozdrav
goga
sam da se kuha..