26. nov 2007 9:43
Diling Dunaj ta čas je lep.Tudi sama sem bila na Dunaju v predbožičnem času. Verjetno gre pri tebi tudi za varianto predbožični Dunaj? Kako izgleda: V Sloveniji vas naložijo v avtobus, potem je vožnja do Dunaja. Ko se ustavite v Dunaju sledi ene 3-4 ure letanja sem in tja po raznih ulicah, cerkvah, knjižnjicah,... Gre za kar hiter tempo. Potem pridete do ulice, ki je namenjena "shopingu", (h&m in podobne trgovine), kosilu, tortici,...tam imate ene 2 al 3 ure prosto. Še kako prav pride to. Za nadaljno "letanje" ste dogovorjeni ob določeni uri, da greste pogledat božični sejem (nič posebnega, a če že greš tako daleč, pol si je fajn še to pogledat). Tam je časa prib. 1 uro za razgledat se. Nato sledi "tek" do avtobusa, ker imajo omejen čas za parkiranje. Pazit je treba, da ne izgubiš ljudi pred sabo. Potem pridete na avtobus in si greste pogledat še eno neobičajno hišo (ki ni ravno standardnih oblik)). Nato sledi le še pot proti Sloveniji. Moje mnenje: na Dunaju sem bila že v treh različnih letnih časih (pomlad, poletje in zima). Zdaj je odvisno zakaj hočeš it gor, na ogled, doživeti praznični otrip v tujini, al it sam v shoping (tega je veliko zadnje čase). Če greš v nakupovanje pol je po mojem mnenju bolj slaba odločitev, ker vreme je res neprijazno in tempo enodnevnega obiska je kar krut. Če greš pa zaradi prej omenjenih stvari pol kr ok. No sama več ne bi šla v predbožični dunaj, v takem aranžmaju le za en dan, sploh če bi kdo imel kakšne zdravstvene težave. Oblečita pa se kot da gresta smučat Pa lepo se imejta ally82