Ali je dovolj , če se buče za kompot namakajo v mešanici vide in kisa le nekaj ur (6-8)?
V čem je pravzaprav poanta tega namakanja?
hvala.
nat75
Ali je dovolj , če se buče za kompot namakajo v mešanici vide in kisa le nekaj ur (6-8)?
V čem je pravzaprav poanta tega namakanja?
hvala.
nat75
4. sep 2006 14:21
V bistvu ne vem za kakšno namakanje to gre, ker jaz bučk nikoli ne namakam. Kompot naredim po občutku in sicer: uporabim večje buče, jih olupim in odstranim semena. Narežem na manjše koščke kot ananas in jih skuham v mešanici vode in vina. Zraven uporabim sladkor, cimet in klinčke. Tudi za ozimnico sem jih že dala v kozarce in so se zelo dobro obnesle. Najboljše so ledeno mrzle. lp Vesna
4. sep 2006 14:25
Danes tudi jaz delam bučkin kompot za ozimnico, prvič letos, pa tudi mene zanima kakšna je poanta kisa? Nekje pri enem od receptov v bazi sem prebrala, da se namaka zato, da se namaka zato, da nima kompot tako izrazitega okusa po bučah. jade
4. sep 2006 14:41
Če jih boste pripravle kot to počne Reca, bodo bučke v obliki in po okusu kot ananas. PRAVA STVAR !!! DodijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene gobe
Poke skleda z lososom