Nujno pomoč

Lingua  

član od: 28.10.2003

sporočila: 153

4. sep 2006 13:13

Drugače je naša Kala zelo pridna, zjutraj itak malo zalaja kot za neko dobrodošlico, ko pridemo k njej - če nas pa dolgo ni, pa lepo čaka pred vrati. Tudi na sosede ne laja, ko hodijo po svojih vrtvovih tako, da s tem ni problemov. Seveda pa če vidi mačko, pa "znori". No to je pa dobro, kajne? Ponoči spi v svoji koči pod balkonom, v zavetrju in je tiho. Saj pravim, da je drugače zelo zelo pridna, samo tujcev bolje, da ni za našo ograjo oz. na našem ozemlju. Potem pa problemi, katere sem že napisala. Bom poskusila kot predlaga Petra 1 in ostali. LP M

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

4. sep 2006 13:17

aja še nekaj. A greš kaj z njo na sprehod ? Tam kjer je veliko ljudi in psov ? Pes se mora navadit- socializirat . To je isto kot to, da mora otrok v vrtec pa če tudi ima zlato babico....da se navadi, da ni vedno samo on glavni in , da se ne vrti ves svet okoli njega. Naš je veliko z drugimi psi...in marsikateri pes ga je rahko sčofal...in ga naučil olike ..po pasje seveda. Petra 1

Lingua  

4. sep 2006 13:22

Oja gremo z njo in sicer jo spustimo, da teka po travnikih itd., pa čeprav ima dovolj gibanja doma. Potem gre zraven v trgovino, jo privežemo zunaj in se lepo uleže in čaka. Če sreča kakšnega psa, se povohata, pa tudi ne z vsakim, ker ji očitno ni vsak všeč oz. ni njen tip. Tu se raje umakne. M

Petra 1  

4. sep 2006 13:25

Jaz mojega ne upam pustit pred trgovino, da ga ne ukradejo. Poznam take primere....hudo ! Drugače pa vsaj enkrat na teden v Tivoli...tam se pa res naletajo.... Petra 1

Lingua  

4. sep 2006 13:34

Ah, mi smo iz majhnega kraja iz okolice Celja ali še bližje Žalca in imamo veliko travnikov ... M

Petra 1  

4. sep 2006 13:37

Jaz sem tudi rojena v Celju..živela tam svoje najstniške čase , osnovno šolo.....ja nostalgija...tam se imate lepo ne pa tu v tej betonski džungli.... mam pa sedaj po očetu eno parcelo malo naprej od Vojnika proti Dobrni....ko bom v penziji..... lepo se imej Petra 1 Sporočilo je spremenil(a) Petra 1 dne 04. sep 2006 13:38:32

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. sep 2006 13:46

Našega Zeusa pred trgovino tudi privezati ni treba, se ne bo premaknil nikamor. Je bil pa hec, ker njega smo pa morali naučiti lajati. Reševalni pes mora znati dati glas od sebe. Z bratom sva oba lajala na balkonu, da je še on začel. Je pa res potem lajal kar povprek, zdaj da glas na komando, pa ko kdo pride blizu zvonca. In seveda, ko pride poštar, kateri mu mora dati vso pošto v gobec in jo potem on prinese v hišo. In dobi za nagrado kukije. Loni Makaroni

Petra 1  

4. sep 2006 13:53

hahaaha, tole o učenju lajanja je pa ful dober....no dobili ste novo lekcijo z vašo kokršpanjelko....zdej morate biti popolnoma tiho....akcija-reakcija. lp Petra Petra 1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

4. sep 2006 15:28

Nekatere pasme, med njimi tudi kokeršpanjeli, so znane kot glasne oziroma da psi veliko lajajo. Mi imamo srečo z našim psom, bullmastiffom, da tako rekoč ne da glasu od sebe. Takrat, ko pa to z globokim glasom le naredi, pa vemo, da je nekdo neznan v neposredni bližini hiše. Toda mi smo namenoma vzeli psa, ki ne laja veliko, zaradi sosedov. Pri vas, lingua, je seveda drug problem, ker ste psa dobili z navadami, kakršne pač so. Naši sosedje tudi imajo kokeršpanjela in je zelo veliko lajal, a ni motilo ne njih ne nas, sosedov v ulici. Petra 1 je dala dober predlog, kako jo poskusiti odvajati lajanja, a ker psička ni več najmlašja, bo treba veliko vztrajnosti in dobre volje, predvsem pa doslednosti, da psička neha lajati na vsakogar, ki se približa ograji. Pa še nekaj ima Petra 1 zelo prav - pes naj nikdar ne ostane sam z otrokom. Naš "bulimastivi" je izjemno priljuden pes, ki obožuje družino, otroke pa nasploh vse. Tudi tujim se pusti božati, vleči za uho in tiste "čobe" ob gobcu, a vseeno je vedno zraven nekdo od nas, odraslih. In največ pasjih ugrizov, tistih z najhujšimi posledicami, se zgodi v družinah, s psi tako imenovanih priljudnih pasem. Ker si pač vsi mislijo, da taka prijazna živalca pa le ne boničesar naredila otroku....A vsak pes ima kosmata ušesa. Mamamia mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. sep 2006 16:02

Draga Lingua Pes je krasno bitje. Daje veliko veselja. Še več veselja ti daje, če ga ustrezno šolaš. V vsakem večjem kraju je kinološko društvo in tam ti bodo povedali kdaj so tečaji, na katerem se bo vaš kuža naučil nekaj veščin, ki bodo izboljšale kvaliteto pasjega življenja (da ne bo lajal, da ne bo tekel pod avto, da ne bo skakal na druge živali itd itd). In vašega tudi (ker, ni se posebj prijetno naslednjih 12 let opravičevati , da je kuža prijazen, samo da laja na vse živo). Hoja s psom v šolo je korsitna tako za psa kot za njeogvega lastnika, ker se tam oba naučita precej koristnih stvari, pa še na svežem zraku sta in lepo se zabavata. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti