Glasbena spremljava v gostilnah

moniak  

član od: 7.1.2004

sporočila: 31

tema odprta - 4. sep 2006 8:46 | ogledi: 3.132 | odgovori: 12

Ne vem, ali sem samo jaz taka sitnoba, ali tudi druge moti zvočna spremljava obrokov v gostinskih lokalih ... Nemalokrat v sicer prijetnih lokalih z okusno hrano povsem neokusno (za moj okus) na ves glas predvajajo radijske postaje z nemogočo glasbo, kričečimi reklamami in radijskimi poročili.

Kako naj uživam ob kulinarični specialiteti, ko zraven poslušam oglas za halo pico velikanko, poročilo o številu žrtev na bližnjem vzhodu ali kakšen "hej, kaka ritka, morm hitr še en pir zlit vase" komad ?!

Mislim, da imajo relativno zgledno glasbeno spremljavo, ki je diskretna zvočna kulisa, ponavadi kitajske restavracije. Všeč mi je bila tudi orentalska glasbena spremljava (v slogu ponudbe) v turški restavraciji v Ljubljani.

Zanima me vaše mnenje in izkušnje s tem ...

LP,

Moni

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

4. sep 2006 9:01

Mene moti predvsem glasnost, saj se tudi pogovarjati ne moreš pri takšni jakosti. So mi pa že enkrat v enem lokalu povedali, da sem jaz prišla k njim in se je treba kar prilagoditi, al pa poiskat drug lokal. Ognjič

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

4. sep 2006 9:41

Meni so najljubše osmrtnice. Moniak te razumem, tudi jaz vedno komentiram glasbo in mi gre na trenutke na bruhanje. Sem tak tip človeka, da je ne morem odmisliti. Če bi bila sama lastnica lokala, bi vrtela kakšno klasiko ali instrumentalno glasbo ali kakšen jazz ne pa od osmrtnic do reklam. Meni se zdi to grozno. Lep pozdrav magnolija

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

4. sep 2006 9:42

No, pa smo spet pri tem, koliko smo kot stranke pomembni... Mene v neki gostilni, kjer se je tenstan krompir in ponfri, to niti ne moti toliko. Če pa je gostilna na malce višjem nivoju, tako s hrano, cenami, ambientom, me pa je že zmotilo. Glasnost je včasih obupna. Ampak ponavadi so dobre gostilne, mapak tiste res dobre kar poštimane. Ambientalno in tudi z izbiro glasbe... Nikoli ne bom pozabila ene gostilne v katero sva zajadrala. Kot celota je pradstavljala umetniško delo. S slikami, freskami, pohištvom. Ko sem šla na stranišče me je kap, tako je bilo lepo in ČISTO. Vsa keramika od Villeroy&Bosch, kar se v kopalnicah redko vidi. Izbira glasbe je bila diskretna in zelo prijetna... Sporočilo je spremenil(a) lidka dne 04. sep 2006 09:43:33

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. sep 2006 10:42

Osmrtnice? A to je še vedno? Enkrat smo na smučanju padli v eno sceno, kjer so na prvem programu (tam enkrat med 13. in 14. uro) brali osmrtnice in mi s mo bili pa ravno prave volje za kuhano vino in smo potem zelo razposajeno spili malo kuhanega vine za vsako dušo pokojnikov, katerih imena smo poslušali po radiu. Mislili smo, da bo namig zadoščal, pa ni. Od takrat naprej v vsaki situaciji, kjer me glasbene podlage motijo, vljudno prosim, da naj stišajo radijo. Bre namigov, brez razburjanj ipd, zgolj zaprosi,, da se stiša predvajanje zvoka. Deluje. Vedno. Vendelina jr.

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

4. sep 2006 10:50

Težko je ustreči vsem. Ob glasbi, ki mene moti za znoret, pol ljudi v restavraciji veselo miga z glavo in tapka s prsti v ritmu ... smrketa

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

4. sep 2006 11:16

Glasba je zame zakon. Ne bi mogla živeti brez glasbe. Doma in v službi je radio obvezno prižgan. Če pa se še vrti taka, ki mi je všeč, si zapojem in zaplešem. ( doma seveda). lp Anamarija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

5. sep 2006 17:28

Če me preglasna glasba moti, vljudno in potihoma prosim, če jo lahko malo utišajo, in še nikdar ni bilo problema. Kot tudi v kakšni vrhunski restavraciji še nikdar nisem slišala neprimerne spremljave... Je pa res, da v kakšni piceriji, v kateri se zbira predvsem mladina, nebom nergala nad glasbo,kakršna koli že je, saj navsezadnje vem, kam grem in kaj lahko v katerem lokalu pričakujem. Mamamia mamamia

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

5. sep 2006 18:52

Na dopustu v Tuniziji smo vsaki dan hodili v eno " italijansko " restavracijo. Otroci kaj domačega, midva pa sva preizkušala njihove jedi. Zgodilo se je, da je bila glasba resnično moteča in sem omenila natakarju, če bi lahko malo utišali - fant pa v vnemi - tam so priključki tudi bolj na " fredi medi " - je, ker mu jakosti ni uspelo znižati kar drate iz vtičnice potegnil. Malo smo zazijali, ker smo bili še novinci - drugi dan. Potem se pa na to navadiš Lumpica

Muffsy  

član od: 5.8.2006

sporočila: 330

5. sep 2006 19:41

Ma glasba ... Če ti pač ni všeč, ne moreš pomagati, nekateri pa tako muziko obožujejo, ne. Ker imamo ljudje različen okus, težko vrtijo glasbo, ki bi bila vsem všeč. Meni je jazz recimo strašno všeč, moja mami ga pa sovraži iz srca duše - pravi, da ji je preveč "živčen". Tako da me nekatere zvrsti niti ne motijo - včasih malo pogodrnjam nad kakšno ponarejeno "govejo musko" (brez primerov, da ne bo zamere), glasnost je pa stvar, na katero res lahko vplivaš in je totalno brezveze, da iz vseh zvočnikov buči in nabija glasbak, da morajo ljudje drug drugemu vpiti na uho. Razen če je na sporedu veselica, to je pa nekaj drugega. LP! Muffsy

moniak  

član od: 7.1.2004

sporočila: 31

8. sep 2006 9:14

Seveda, glasba je vsekakor marsikje dobrodošla spremljava. Na gasilski veselici zraven čevapov in piva čisto paše kakšna polka. Se še malo zavrtiš, ko poješ. Mene predvsem bolj kot glasba, ki mi ne bi bila všeč, motijo poročila in reklame (kar pa je, če je prižgan radio, običajno večkrat na sporedu, če si eno uro v lokalu). Zadnjič sem na izletu po Kozjanskem naletela na prijetno gostilnico ob slikovitem ribniku in je kar malce zakrulilo ... "Kakšno ribico gotovo imajo v ponudbi", so se mi že cedile sline. Pa kaj, ko so iz zvočnikov donela poročila - in to tista ta dolga, ob pol štirih ... Tako, da se potem nisem odločila, da bi se usedla in potem nisem izvedela, če postrežejo tudi z dobro hrano. Res se mi na lep sončen nedeljski dan ne ljubi poslušati, kaj je Rupel izjavil, pa naj zraven jem pico ali morsko žabo na provansalski način. To sem mislila. Pa tudi se mi zdi, da imajo v gostilnah radijske postaje prižgane bolj zato, da osebju ni dolgčas, kot pa da bi jih skrbelo za počutje in informiranost gostov. Res je, v "taboljših" restavracijah, so že ugotovili, da ambient (prostor in vzdušje, tudi glasba) podkrepi kulinarične užitke. Lumpica je povedala prav simpatično zgodbo ... zdi se mi, da je vseeno dober občutek, če so v gostilni takole ustrežljivi, tudi če ni kakšna snobovska restavracija, kjer je to že desetkratno vračunano v ceno. Lep pozdrav vsem!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti