4. sep 2006 9:40
Draga sluga
Ko sem jaz svojemu junaku prvič pekla torto, sem jo poskušala kopirati torto, ki jo ponavadi dela moja mama. Namreč, nisem bila posebej verzirana v tortah (v bistvu prej nisem delala še nobene) in sem sledila postopku, ki sem ga videla pri mami. Torta je nekako stala pokonci in je imela obliko in okus torte. Jaz sem na torti videla n napak, on je bil pa srečen, da je dobil homemade torto in srečen zaradi tega, ker si je njegova lady vzela cel dan časa, da jo je naredila. Tole zadnje šteje pri torti, ki jo delaš za fanta. Naredi nekaj na easy in vloži noter vso ljubezen. Karkoli boš naredila, to zanesljivo ne bo takšno, kot je naredila njegova granny (babice imajo za začetek pol stoletja fore pred nami....ko bomo me v babiški generaciji, takrat bomo pa frustrirale mladino..:)). Je pa takšna torta izvrsten test: če te ljubi, bo z radostjo v srcu pojedel tudi lepilo za tapete, če bo imel kakšno pripomob....boš pač dobila ustrezno informacijo in boš na tem temelju oblikovala bodoče odločitve. Either way, you are winning.
V izogib temu, da ne bi naredila lepila za tapete: Če se ti v procesu kaj sfiži, ne obupaj, nemudoma vrzi proč in začni znova (pri konditorstvu je zelo težko popravljati) - kar pomeni, kupi več količin, kot jih piše v navodilih.
Vendelina jr.