Prosila bi,če mi lahko katera pomaga oziroma pove,kje bi lahko dobila še kaj gradiva na temo komunikacija in retorika.
Vsem lepa hvala
Saša
Prosila bi,če mi lahko katera pomaga oziroma pove,kje bi lahko dobila še kaj gradiva na temo komunikacija in retorika.
Vsem lepa hvala
Saša
2. sep 2006 7:28
vemves je napisal/a: |
Prosila bi,če mi lahko katera pomaga oziroma pove,kje bi lahko dobila še kaj gradiva na temo komunikacija in retorika. Vsem lepa hvala Saša |
2. sep 2006 8:48
Odvisno za kaj to potrebujete - jaz sem si pred nekaj časa v šolski knjižnici izposodila "učbenik" za izbirni predmet retorika - zelo zanimiva knjižica, majhna, samo ne vem, kdo jo je napisal. Muffsy
2. sep 2006 9:19
A si pregledala v Cobissu, kaj obstaja na to temo. Eno imam doma in ti jo lahko posodim. mimika
2. sep 2006 13:05
RETORIKA: 1. Corbett, Edvard, Connors, Robert (1999): Classical Rhetoric for Modern Student. 4th Edition. Oxford: Oxford University Press. 2. Crowley, Sharon (1994): Ancient Rhetoric for Contemporary Students. New York: Macmillan College Publishing. 3. Luciantes, John Louis, Condit, Celeste Michelle, Caudill, Sally (1999) Contemporary Rhetorical Theory: A Reader. London: Guilford Press 4. Bizzell, Patricia, Herzberg, Bruce, (ur.) (1990): The Rhetorical Tradition: Readings from Classical Times to the Present. Boston: Bedford Books. 5. Sloane, Thomas O. (2001) Encyclopedia of Rhetoric. Oxford: Oxford University Press. Evo, to je nekaj strokovnega gradiva, tudi v slovenščini se kaj najde. Pač tako kot je že mimika rekla, na cobissovi strani poišči primerno knjižnjico in poglej kaj imajo v njej na to temo: http://cobiss.izum.si/scripts/cobiss?ukaz=GETID&lan Drugače, pa če mi bolj natančno poveš kaj in zakaj rabiš, lahko jaz poiščem tudi kakšno temi ustrezno diplomsko delo. Glede KOMUNIKACIJE, pa boš morala bit bolj specifična. Knjige namreč govorijo o psihologiji komuniciranja, komuniciranje v skupini, politična komunikacija, teorije komuniciranja, komuniciranje in nove tehnologije (forumi ipd.)... Skratka, kaj v zvezi s komuniciranjem rabiš? Klea
4. sep 2006 13:56
Klea,ne rabim knjig,niti vsega tega,kar je napisano.Rabim kaj za- medsebojno komunikacijo in sem raćunala na to,da ima kdo mogoče kakšen del diplomske naloge ali kaj podobnega. Saša
4. sep 2006 14:23
Vemves, tudi diplomske naloge so vse vpisane v Cobiss, tako da res ni problema najti. SEveda si moraš vzeti čas. Najnovejše diplome na nekaterih fakultetah so tudi dostopne on line, kar vidiš pri zapisu v cobissu. mimika
4. sep 2006 15:50
Se bojim, da te ne razumemo popolnoma (sicer imajo pa vse komunikacije entropijo) in vsak poskuša po svoje odgovoriti. Ali misliš na kakšno self-help literaturo (ni mišljeno pejorativno)? Dale Carnegie ima tega precej - prodajajo pa v MK (pa mislim, da tudi v Svetu knjige)? Potem je še n easy going literature o moško-ženskih odnosih (od Graya naprej) in ta literatura je v knjigarnah tako postavljena, da v bistvu trčiš ob polico. Retorike po knjigah - to v bistvu je-pa-ni. Predvsem so opisani modeli pogovora, pa Schopenhauer je napisal Eristično dialektiko - od tu tudi vsi ostali modeli ven vlečejo... Veščine reotrike se naučiš tako, da obiščeš eno od naslednjih možnosti: - da imaš debatni klub v srednji šoli - da imaš debato in retoriko na faksu kot izbirni predmet (odvisno od tega, na katerem faksu si) - da kontaktiraš zasebne zavode, ki učijo ljudi iz večjih firm različnih poslovnih veščin in znotraj tega imajo tudi tečaje nastopanja. Ob tečaju ti vaditelj svetuje nekaj literature - tu pa vsak dela po svoji metodi - da imaš to srečo, da te tvoj delodajalec pošlje na tečaj za izboljšavo tehnik komuniciranja in tam oddelaš tudi retorični modul. Vendelina jr.
5. sep 2006 11:27
mimika,Vendelina,hvala SašaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | rimljanka |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami
Kakijeva nevesta