1. sep 2006 11:53
VEROVNIKA je napisal/a: |
O, Hvala Julya, verjetno bom poskusila kar v mikrovalovki - še danes! Alenka, pa tudi tvoj sistem ni slab! Hvala, se beremo! Veronika |
1. sep 2006 11:53
VEROVNIKA je napisal/a: |
O, Hvala Julya, verjetno bom poskusila kar v mikrovalovki - še danes! Alenka, pa tudi tvoj sistem ni slab! Hvala, se beremo! Veronika |
1. sep 2006 14:33
Jaz ga sušim v strojčki za sušenje sadja,ker je druben je tudi zelo hitro suh! Shranim ga pa v dobro zaprti posodi! val
1. sep 2006 20:30
sem probala sušit v mikrovalovki, pa ni šlo. Dala sem na trojno papirnato brisčo čisto tanko plast na 700W kolikor jih ima največ mikrovalovka za 2 minuti pa se ni posušil pa sem ponovila ampak čas povečala na pet minut pa še vedno ni bil suh. Kaj je narobe. lep pozdrav zinka
1. sep 2006 20:42
Julyja, hvala za nasvet - toda sem že probala in zelo podobno ugotovila kot si mi napisala sedaj. Tisto s petršiljem sem počela pred slabe četrt ure, pa sem se odločila da nadaljujem jutri - petršilj bo bolj suh pa še poceni tok je ob sobotah (joj, kako sem varčna, škoda ker nimam več!!!!) Joj, Terezija, moj je pa skoraj suh - 100 oC- 1,5 minute. Sem ga pa obtrgala in dala v mikro samo lističe. Se beremo! Veronika Sporočilo je spremenil(a) VEROVNIKA dne 01. sep 2006 20:44:58
1. sep 2006 21:14
saj sen tudi haz dala samo lističe lp zinka
1. sep 2006 21:59
Jaz ga operem, posušim, sesekljam, pomešam s soljo in olivnim oljem in v kozarčke. Imam ga do naslednjega ki zraste na vrtu. Tako delam s čemažem, baziliko, koriandrom.... Vesna
2. sep 2006 3:16
Reca a daš sol in olje po občutku? A je važno razmerje? Lep dan in veliko se smejte
2. sep 2006 8:48
Sol dam po občutku olja pa toliko, da je vse zelo gosto. Ko dam v kozarčke pazim da ni vmes mehurčkov zraka in da je vse lepo pokrito z oljem. Še nikoli se mi ni pokvarilo. lp Vesna
2. sep 2006 11:26
Jaz sem ga letos nekaj posušila v ventilatorski pečici na 50 stopinj (drobno narezanega), pa se je lepo posušil in ima lepo barvo. Brala pa sem v knjigi Začimbe in zelišča, da se sušenje ne splača, ker peteršilj nima več dosti arome, zato sem poskusila še drugače. Svežega sem drobno zmlela kar v multipraktiku, dodala malo vode in dala v posodo za ledene kocke (kocke pa vrečko). Zdaj bomo pa videli, če se in kako se obnese. elišeba
2. sep 2006 13:30
No, danes sušim peteršilj, ki sem ga dobila od Verovnike, v sušilniku (tega sem pa kupila v torek in je peteršilj prva stvar, ki sem jo v njem posušila). V eni uri je bila prva runda suha. Sem jo zmela z rokami in dala v kozarček. Meni se ne zdi, da bi sušen peteršilj izgubil aromo (če je seveda pravilno posušen). Sploh so posušeni korenike in listi za v juho boljši kot zamrznjeni (vsaj za oj okus). rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike
Peresniki z omako puttanesca