1. sep 2006 1:50
[citat=--vegeterianka --]AKI hvala...sem iz Celja tako, da bom se morala pošteno potrudit da bom našla grški sir....če ne bom naredila tako potezo kot ti in vprašala prodajalko, ko pa da se sama mučim in iščem .... ko da iščem iglo v senu...koprc je isto kot koper sklepam ....samo čudno, da se ga ne da dobiti razen, če ti uporabljaš svežo verzijo in ne posušeno....drugače pa je koper glavna sestavina, ki je pri meni vedno doma...potresem si na kumare ali pa ga potresem na kakšen sirov namaz.... Trenutno uporabljam zmrznjeni kprc, ko mi ga bo zmanjkalo, bom pa suhega, vsaj upam da se ga kje dobi. Spomladi pa spet svežega. Najbrž si se zmotila pri pisanju, gre za grčki jogurt, ne sir. Ta jogurt je zelo gost in ima kar 10 % maščobe. Če ga ne dobiš bi šlo tudi pol navadnega jogurta v lončku in pol kisle smetane. Kalipso, sem tudi sama uvrščala tzatziki med solate, v nekaterih kuharskih knjigah z istimi sestavinami navanajo kot hladne poletne juhe. Vse je podobno in vse zelo dobro. Vendar sem v Grčiji opazila, da v jedilnem listu, katerekoli restavracije tatziki ponujajo kot hladno predjed. Povsod. In še ta zanimivost, postrežejo z vilicami. Z začimbami je pa hec. Letos kadarkoli sva naročila tzatziki, sva dobila postreženega brez koprca in tudi začimbe , ki jih prodajajo za vsakim voglom , so bile popolnoma bele, no ja rumenkaste. Pred nekaj leti je prinesel sin te začimbe, so bile pa precej zelene. V kuharski knjigi, ki sem jo tam kupika, pa navaja koperc. Tako da nevem, mogoče jim je kaj zagodla letina, druge razlage ne najdem. Aki Sporočilo je spremenil(a) aki dne 01. sep 2006 01:52:57