31. avg 2006 13:33
Draga Petra1
Speci tisto, kar misliš, da znaš. Kolegice so ti že dale nekaj easy namigov in jaz ne bi tu nič več konditorskega dodala. Če dovoliš, pa bi ti pozornost preusmerila nekam drugam. Namreč, praviš, da imaš druženje interesne skupine, ki ji pripadaš. Key word je druženje. Koncentriraj se na element druženja. Dodana vrednost je v druženju in ne v tekmovanju. Če je fazon v tem, katera bo naredila najbolj všečno pecivo nekemu characterju, ki v nedeljo popoldne nekaj arbitrira (upam, da ne arbirirara sam, da je vsaj več članov ocenjevalne komisije, to že en elementaren red zahteva) - potem je škoda vsakega jajca in vsake moke. Plus, malo me je šokirala tvoja pripoved (izvajam iz zgodbe, tako kot si jo zapisala, ne poznam nobene osebe in tole naprej ni ad hominem, temveč ad rem): skladno z njo si en lik, ki je vsaj v enem delu tudi ekonomsko odvisen od prodaje AMC posode, dovoli biti tako enolikan, da blekne, da tole je pa KR NEKI. Kr neki je oznaka za manire takega lika. Nihče, ki ima vsaj malo omike, ne uporablja takega vokabularja vis-a-vis svojih kupcev/dobaviteljev.
Če bi bila na tvojem mestu, bi na druženje z veseljem v srcu in pesmijo na ustih prinesla točno enako pecivo, kot si ga že prejšnjič. Če bi se slučajno kdo ponovno drznil blekniti, da je tole KR NEKi, bi odvrnila, da sem upala, da se je od zadnjič že kaj naučil, ker pa se ni, da bom naslednjič prinesla točno isto, da se bo morda drugič že naučil. This is how a lady handles things.
Pa še nekaj o ženskah in tekmovanju: ženske tekmujemo samo v tistih panogah, za katere vemo, da bomo zmagale ali pa vemo, da bomo že na štartu "zlomile okončine" (tole je figurativno)vsem konkurentkam, tako da tekmovanja v bistvu ne bo.
Ostale "risanke" so za fantke. Vseh starosti.
Vendelina jr.