Sluzba dipl. biolog

karmenslo  

član od: 12.2.2002

sporočila: 87

tema odprta - 29. avg 2006 15:16 | ogledi: 5.290 | odgovori: 12

Mogoce ni pravi kraj za to sporocilce, vendar se obracam na vas!

Imam prijateljico, ki je pravkar diplomirala in isce sluzbo! Je dipl. biologija, ima izkusnje tudi v pisarnikih delih in z racunalnikom, saj je zraven studija opravljala razna dela!

Sicer je ze poslala prosnje, vendar nobenega odgovora, mogoce pa je kdo od vas koga pozna ali mogoce celo sam dela v tej branzi!

Tudi v tujino odit delat ji ne predstavlja problema saj dobro obvlada jezike!

Ce ima kdo kaj informacij ali kaksen naslov se toplo priporocam in se vsem ze vnaprej zahvaljujem!

Karmen

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

29. avg 2006 15:39

Hihi, jaz se podpišem pod tole, z razliko, da sem kemik :) Je pa trenutno en razpis za biologa na straneh Zavoda za zaposlovanje, pa naj pogleda (sem ravno danes gledala), za biologa oz. mikrobiologa. Atina

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

29. avg 2006 20:03

Iz katerega dela Slo pa ste? alexis

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

29. avg 2006 20:37

Bratova punca že 3 leta išče službo - je pa diplomirana biologinja in zgodovinarka. Pošilja prošnje po celi Sloveniji in nič od tega. K sreči imajo doma firmo, kjer zdaj dela. Upam, da nisem koga s tem prestrašila, vendar takšna so dejstva. jessy6

karmenslo  

član od: 12.2.2002

sporočila: 87

30. avg 2006 9:59

Je iz Maribora! karmen Karmen

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

30. avg 2006 10:00

Kaj pa Krka? alexis

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

30. avg 2006 10:30

Jaz sem iz Ribnice. Trenutno čakam Krkin odgovor (en za delo v NM, kar mi je malce predaleč, en pa za LJ), a se bojim, da bom zavrnjena. Sicer sem pa včeraj videla nekaj razpisov, tako da bom poskusila srečo. Tudi Krka ni vsemogočna, ne more vzeti vseh diplomiranih naravoslovcev. Čeprav so nam obljubljali na faksu, kako ne bo nihče brez službe... Vsekakor rajši vzamejo nekoga z izkušnjami (katerih pa seveda po končanem faksu nimaš). Atina

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

30. avg 2006 10:41

Atina, a si že poskusila na Inštitut Jožef Štefan, kolegica je svoj čas delala tam, sedaj pa je v Krki (žal trenutno na bolniški), je pa žal tako da brez vez težko kam prideš, sem sama na istem, samo da sem smer turistični tehnik, no danes grem probat srečo v trgovini - na preizkušnjo za 2-3 uri...nas bo pa več kot 10, in s 1. naj bi bila to od ene od nas služba... p

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. avg 2006 10:45

Naše fakultete mladega človeka ne znajo pripraviti na to, kako se dejansko vstopa v realno odraslo življenje. Poleg tega tudi slovenska kultura ne zna vzgojiti ustrezne samozavesti. Žal sem iz popolnoma druge branže, lahko pa dam nasvet, ki je bil uspešen pri diplomirani pravnici (ker tudi ta profil ne dobi službe kar tako....) 1. Gre se nazaj na fakulteto, obišče profesorja, ki je bil mentor pri diplomi, pa tudi dekanat se obišče in lepo razloži, da potrebuje pomoč pri iskanju službe in da pričakuje, da se profesorji bolj gibljejo v teh strokovnih krogih in da jo naj kje priporočijo. Plus, naj napišejo kakšno priporočilo. Ameriškim diplomirancem je samoumevno, da poiščejo pomoč pri iskanju službe tudi na faksu, poleg tega je to samorazumljivo tudi profesrojem. Morajo imeti eno odgovornost do mladega človeka, da ga usmerjajo v nekaj, od česar bo lahko živel. 2. Naredi se turneja po vseh firmah, kjer bi se lahko zaposlila, po vseh zavodih za javno zdravstveno varno, na inšpekcijskih službah in se predstavi vsem kadrovskim šefom. Tako bo vsaj dobila živ stik z ljudmi. In ni vrag, da ne bo simpatična vsaj enemu/eni od kadrovskih ljudi, ki si jo bo zapomnil in imel potem vsaj neko moralno obvezo, da jo obvesti o tem, če bo kaj primernega. Pisanje prošenj je zelo brezosebno in zelo malo uspeha prinaša. Skratka, je treba trkati po vratih in se pogumno predstavljati. Sreča je naklonjena pogumnim. Vendelina jr.

pipika  

član od: 9.9.2005

sporočila: 53

30. avg 2006 10:52

No iz lastnih izkušenj lahko dodam, da za nas biologe je bolj slaba izbira. Sedaj je veliko razpisov za mlade raziskovalce pa naj se pozanima po fakultetah okrog profesorjev. Drugače ji pa želim vso srečo. Verjetno se bo morala ozreti še po mestih razpisanih za druge profile, žal ! pipika

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

30. avg 2006 11:24

Kar nekaj možnosti je tudi v državni upravi. Pogleda naj, katere institucije imajo v svojih vrstah tudi biologe (verjetno Kmetijsko ministrstvo, pa zdravstveno, pa še kakšno). Pa naj k njim pošlje prošnjo. Mogoče pa bo kaj. V državni upravi je kar velika fluktuacija ljudi in se da kaj najti. Na tem naslovu so vsak petek objavljeni razpisi v državni upravi: http://www.mju.gov.si/index.php?id=268 Še nekaj. Zdi se mi, da se diplomanti v Slo zelo oklepajo ozkega področja študija. Da bodo biologi našli službo, kjer se bodo ukvarjali s pikapolonicami ali pticami, kemiki bodo oviti v oblake dima, ki nastajo ob poskusih. Tako nekako. Diploma ni samo pridobljeno znanje, je dokaz, da se je človek sposoben prilagajati, pridobivati nova znanja... Zato je biolog sposoben delati marsikaj. ustrezna znanja bo pridobil tekom dela, sposobnosti, kot so prilagodljivost, inovativnost, samoiniciativnost pa mora imeti. Priporočam, da se prijavlja tudi na razpise, kjer ne iščejo biologa. Naj zastavi široko in zagotovo se bo kaj odprlo. Samo upati je treba in si upati... mimika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti