Kaj zamrznete?

tatam  

član od: 30.10.2005

sporočila: 179

tema odprta - 29. avg 2006 11:38 | ogledi: 8.402 | odgovori: 10

Vem,da je o tem že blo govora,a vas še enkrat prosim za pomoč.Ker v januarju pričakujem dvojčke, bi si rada nekaj hrane pripravla vnaprej in potem le iz zamrzovalnika na štedilnik.Kaj lahko vse zamrznem??

Vem npr. za razne omake za testenine,pasulj,ričet...Kaj pa čufti in filana paprika?Daste kuhano v zamrzovalnik? Pa lazanja? V čem in kako? Pa npr.štruklji-kar zamrznjene verjetno potem pečt ali kuhat,ne? Drugače je bolj pacasto verjetno??

Z zamrzovanjem nimam nobenih izkušenj,saj sem do sedaj vedno kuhala sproti,tako da bo vsak nasvet več kot dobrodošel!!!

LP

Tamara

tatam

neznan uporabnik

29. avg 2006 11:46

Štruklji so zelo vredu zamrznnjeni, jaz jih zvijem v obroč (kolikr rabim za enkratno uporabo) in jih na pladnju zmrznem, potem pa jih v mikrovalovni malo odtajam in nato skuham na pari. Filano papriko zmrznem z omako, tako da so že gotove, jih je pa treba vzeti iz zamrzovalnika zvečer, ker se sicer na sredini ne odtajajo in se potem predolgo kuhajo. Golaž, fižolova juha (nezakuhana), naribane bučke (osoljene in odcejene), razna zelenjava popražena na čebuli. kar veselo na delo Lp zoja1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

29. avg 2006 11:50

Polnjeno papriko lahko brez nadaljnjega zamrzneš tudi kuhano, enako čufte, pa kakšno obaro. Z lasagno nimam izkušenj, a mislim, da lahko tudi to zamrzneš brez problema - saj jo tudi kupiš lahko zamrznjeno, torej je iz domače kuhinje prav tako možna varianta, kajne. zamrzneš lahko tudi slivove ali kakkšne druge cmoke, pa kruhove - jasno, nič kuhane, kuhat pa jih daš potem kar zamrznjene. Tudi kakšen golaž in paprikaš se dobro obneseta kot zamrznjena hrana, pa meso ali zrezki v omaki. Mamamia mamamia

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

29. avg 2006 12:02

Ne vem koliko vas je pri hiši, vendar če boš kuhala samo za vaju z možem, se ti ne izplača zmrzovat. Sama lahko tako ali tako pozabiš na hrano ki napenja, torej pasulj in ričet odpadeta, prav tako pa še marsikaj drugega. Edino če boš gledala kako drugi jedo. Jaz tudi paprike nisem mogla jesti ko sem dojila, ker je malega ful "šraufalo". Tako da rajši razmisli o jedilnikih in si poglej na forum, mislim, da je tema na to kaj naj jedo nosečnice in doječe matere. Drugače pa lahko tudi zrezke spaniraš in jih zmrzneš, lazanjo speči in jo daj v plastične posodice za zmrzovanje. Želim ti veseli januar in dosti sreče. jass

tatam  

član od: 30.10.2005

sporočila: 179

29. avg 2006 12:50

Pri hiši sta poleg naju z možem še dva otroka-5 in 7 let,ampak za njiju se ne rabim sekirat,ker tak jesta v šoli in vrtcu,za večerjo bom pa že kaj pripravla,saj je ob popoldnevih mož doma. Ker pa sem pri prejšnjih otročkih na začetku kake 3-4 mesece bolj ali manj dojila in ju prenašala naokoli,saj sta oba bolj malo spala,bi si rada sedaj zasigurala,da bom jaz tudi kaj pametnega pojedla,ne le kruh na različne načine.Tako je bilo namreč prejšnjič,le ob vikendih,ko je doma mož,smo normalno kuhali,drugače pa enostavno ni zneslo. tatam

Pekarica  

član od: 10.10.2005

sporočila: 255

29. avg 2006 13:17

Jaz sem v času ukvarjanja z malimi otroki kuhala stvari, ki so bile hitro nared. Rižev narastek in kompot, vse vrste makaronov z različnimi omakami, špinača in pire krompir, ocvrti zrezki in pomes frites, palačinke in kakšna juhica za zraven. Zelenjavne mineštre, boranje, musake...skratka imela sem tudi veliko dela, ne samo z otroki, ampak sva z možem še gradila hišo in tudi domačo obrt sem sovodila, pa se je vedno našel čas za kuho. Res pa je, da nimam izkušenj z dvojčki, tako da ne bom preveč pametovala. Sicer pa v skrajni sili pride v poštev tudi kuhinja Pogrej in pojej, čeprav je še nisem poskusila. Ampak saj veste, v sili še hudič muhe je! Pekarica

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

29. avg 2006 13:49

Se strinjam s Pekarico glede Pogrej in pojej. Sploh nisem pristaš take kuhinje, toda ker pridem iz službe kar zmučena, otroc so že po svet jedli, si tudi včasih kupim to. Vedit tudi moraš, da boš najverjetneje šla v porodnišnico že kar malo prej, pa tudi domov ne boš tako hitr pršla. Zamrznjena hrana pa ni dobra, če je predolg v skrinji, vsaj jaz sem takega mnenja. Jaz zamrznem, česar preveč pripravim, cmoke, golaž, spasiran fižol, kanelone, razne mesne omake za raviole ali testenine, juho ampak samo za kak teden, največ mesec. Potem se mi zdi da zgubi na okusu. Se pa tudi dobi že vsa ostala hrana zamrznjena kot je Pečjak in ti to lahko mož nabavi, ko boš potrebovala. Miren januar in vse lepo. MALČICA

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

29. avg 2006 17:39

Kadar nimam ideje, kaj bi še lahko vtaknila v skrinjo, prelistam BoFrostov katalog. Če lahko oni zamrzujejo, ne vem, zakaj ne bi smela jaz? In vidim, da je zamrznjeno tako rekoč vse: zrezki pečeni, panirani ali surovi. Zelenjava na veliko načinov. Razne mineštre, ričet, vampi... Krompir predpečen. Pečeni kostanji (te imam tudi jaz v skrinji, seveda domače, ki so neprimerno cenejši od Bofrostovih), različno sadje, lignji, morski sadeži. Razne rižote, že pripravljene testenine z omako vred, razni ravioli, štruklji, lasagne. Skratka, ni da ni. Vem, da so imeli pakirane obroke: npr. pripravljena riba, zelenjavca in kuhan krompir. Samo par minutk mikrovalovne in hop na krožnik. Lahko pokukaš tudi v zamrzovalnike v hipermarketih, pa boš dobila še kakšno idejo. Pa veliko veselja z dvojčkoma! jasna

Pesnica  

član od: 11.1.2006

sporočila: 259

29. avg 2006 20:13

Pri nas tudi dosti kuhamo vnaprej in zamrzujemo, precej reči pa kupim že zamrznjeno. Se mi zdi, da ima Mercator kar v redu hrano.Zamrznjena zelenjava je očiščena in narezana, samo v krop z njo in v par minutah je gotova. Ne verjamem, da ni vsaj tako kvalitetna kot tista, ki se valja po skladiščih, če ne še bolj. Jaz sem praktično brez vrta in moram razen peteršilja in kakšne solatke vse kupiti. Mislim da so v prehrani doječe mamice krasne tudi ribe - saj ni nujno, da so fileji ocvrti, mirno jih lahko samo popečeš v teflonski ponvi. In fileji so res hitro pečeni. Na zalogo si lahko narediš tudi omako za testenine, samo ne za pol leta. Skuhaš večjo količino in embaliraš v posodice od skute, potem jo odtajaš, pogreješ in lahko dodaš še malo zelenjave. Želim ti vso srečo, pri otrocih in v kuhinji. Pesnica

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

29. avg 2006 20:22

V naprej si lahko pripraviš kakšne marelične cmoke, pa krompirjeve svaljke. Predlagam, da si pripraviš kaj takega, ki v splošnem ne napenja. marelica

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

29. avg 2006 22:38

Najbrž boš to zamrzovala tjale novembra, kajne? Vem , koliko dela je z dvojčki, ker imajo tri moje kolegice dvojčke in res ni časa veliko kuhat. Zato, kar pogumno zamrzni, kar boš skuhala. Kar napenja itak sama veš, če imaš že dva otroka. Raznorazne omakice, pa zelenjavno juho tudi lahko zamrzneš, pa narejeno špinačo, obaro, zrezke v omaki, panirane zrezke, kuhano filano papriko, čufte, golaž, paprikaš, razne cmoke(ti ne smejo biti kuhani), svaljke, panirane bučke,kumare v zosu(pire pripraviš sproti), bučke v zosu, štruklje in verjetno bi se še kaj našlo. Želim ti veliko sreče in obilo veselja z dvojčki. LP! fakin712

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti