8. sep 2006 13:33
Jaz sem takrat živela na obrobju ljubljane in sem imela do PSTja lepo ne preveč prometno potko in tekla po njej do PSTja, potem pa do Koseškega bajerja in nazaj, recimo, za krajšo razdaljo, sicer pa po PSTju (Pot spominov in tovarištva), je res fajn, ker ni nobenih mopedov in podobnega, pa ni asfaltna, ampak s peskom in si ne uničuješ tako zelo kolen.
Mislim, da je ta najbolj priljubljena, sploh del med trnovim in koseškim bajerjem, ki je cca 8km in če greš parkrat maš kar dovolj tudi za daljši trening.
Sicer pa je zelo primeren tudi Mostec (vznožje Rožnika), v bistvu tečeš bolj ali manj okoli njega, ali pa malo bolj gor,če imaš rajši bolj zahtevne proge. Tekaške proge so tam tudi označene, z različnimi barvami za različne dolžine in strmine.
Seveda je primeren tudi dobri stari Tivoli, samo malo počasnejši tempo moraš imet ob lepem vremenu, da ne zbiješ kake mamice z vozičkom ali povoziš kakega malčka, ki se je sredi ceste premislil, v kateri konec bo hodil:)
Nekateri tečejo tudi na Grad, Rožnik ali Golovec, ampak to je pa vse bolj v klanec, malo bojl zahtevno... Dobiš pa moč, pa da ni skoz isto... Spomladi je organiziran študentski tek na Grad, če katero zanima, naj se mi pridruži, jaz grem vsako leto, čeprav sicer ne tečem.
Nekateri tudi na stadionu, je ves čas odprt, vsaj tisti v Šiški, mislim da na Kodeljevem prav tako, lahko tečeš tudi ponoči.
PS: jaz sem dostikrat tekla kar od fanta do mene, recimočeprav teren ni primeren za tečt, saj je v večini sam asfalt in na dobršnjem delu ni bilo pločnikov, ampak tako sem združila trening in to, da sem itak morala prit iz enega konca na drugega:) Ali pa od stanovanja, kjer sva zdaj in sva kaj delala, nazaj tja, kjer sem takrat živela. Tako ne izgubljaš časa s prevozi, ker jih kar vključiš v trening, tudi v službo dostikrat ali pa iz službe, če vam služba to omogoča (beri: ima tuš:). Včasih je boljše tečt za prevoz, ker si potem motiviran, ker tja itak moraš prit, nimaš kaj, ne moreš it po bližnici ipd, hehe:)
Veri