18. feb 2012 15:02
Vsak dan prehodil okoli 7 km z vozičkom.Ne hodim počasi, tako da je bolje kot nič.Komaj čakam da začnem teči.
Pavlika
18. feb 2012 15:02
Vsak dan prehodil okoli 7 km z vozičkom.Ne hodim počasi, tako da je bolje kot nič.Komaj čakam da začnem teči.
Pavlika
18. feb 2012 17:42
Do pred kratkim sem se zaradi bolezni zelo težko gibala, posledično sem se seveda ob enaki dieti še zredila in se potem še težje gibala.
Najbolj uporaben nasvet mi je dal moj diabetolog, ki sem mu potožila, da več kot treh, štirih korakov ne zmorem.
Pa jih naredite vsak dan tri ali štiri, čez mesec ali dva pa mogoče štiri ali pet, mi je svetoval.
Pa sem ravnala točno po njegovem nasvetu in kar naenkrat jih naredim še dosti več.
Metoda korak za korakom je sicer dolgočasna, ampak deluje.
nola
18. feb 2012 19:16
Tečem malo manj, hribolazim pa s približno isto frekvenco kot v ostalih letnih časih, samo da so bolj aktualni nižji hribi. S kolesom tudi še vsak dan rinem v službo, tistih par dni, ko je bilo malo več snega, pa peš. Poleg tega pa še 1x na 14 dni vadba noter (flowin) in 1x tedensko bowling.
Ljudje s kroničnim obolenjem dihal naj bi se pretirani rekreaciji v izredno hladnem vremenu izogibali. Japajade. Mislim, da bi si več škode naredila, če bi čepela doma med 4mi stenami in razmišljala neumnosti.
nola, čestitam za vztrajnost, počasi se daleč pride... In čisto komot si ponosna nase.
Loni Makaroni
18. feb 2012 19:36
Ja no saj če smo čisto odkriti, tole v Ljulbljani vseeno ni bilo tako izredno hladno, pa še ni bilo mraza za več kot dva tedna. Tako da se mi zdi, da letos neko jamranje zaradi hude zime vsaj za Ljubljančane odpade. Sicer to ne pomeni, da sem jaz vso zimo divjala naokoli, pa tudi prav nič ponosna nisem na to. Meni pozimi pri teku predstavlja problem tema, ne mraz, ker pač v mraku ali pod svetilkami skoraj nič ne vidim, pa očala gor ali dol. Do nekje tri leta nazaj je še šlo, zdaj pa moji nočni teki postajajo že preveč kostolomski, tako da se jim raje odrečem. Ampak so zdaj dnevi že tako dolgi, da če uspem nekje do štirih uiti iz službe, se da še po svetlem oddelati en kolikor toliko dober tek za začetek sezone. Tekanje po tekočem traku v fitnesu mi pa nikakor ne gre od nog, po pol ure imam vsega zadosti in me nič več ne spravi nazaj gor. Tako da.... no ja. Bo že. Sicer pa je do sežanskega teka še dober mesec in v tem času se da še marsikaj narediti. Počasi pa po pameti, pa bomo kmalu spet v prav solidni formi.
Pa dober tek!
Sonja
Sonja
18. feb 2012 20:20
Imaš prav, vreme letos res ne more bit izgovor. Pri meni je bil problem gužva pred novim letom, domov sem hodila ob devetih, zjutraj zgodaj vstat, potem pa še par tednov bolna. Tri mesece pavze pa se zdaj oranga pozna Ta vikend začela s hitro hojo, marca bom s počasnim tekom pa bo. Najtežje je začet nazaj, potem pa na srečo telo samo zahteva, hočeš nočeš. Prejšne zime sem vsaj v hribe hodila.
OlivaB
19. feb 2012 10:27
Tek je zame nekaj groznega, hodim pa rada. Včeraj čisto nenačrtovano spravila v noge tam okoli 12 km. Vreme lepo, sončno, mahala mzm (pa mi ni odmahala nazaj ), v zraku se je vohala pomlad, gosenice borovega prelca so v lepo urejeni vrsti lezle vsepovsod, skratka, čudovito je bilo. Edina pomanjkljivost - obutev povsem neprimerna , posledica - boleče noge - zelo.
lp
cervus
19. feb 2012 11:04
, joj, oprosti, elaphus! Z drugega hriba je zgledalo, kot bi mušice podila
Ja, tudi meni je tek nekaj groznega, no, po pravici povedano, tudi hoja v hrib mi je bila nekaj nepojmljivega, do pred par let nazaj. Zdaj si ne znam predstavljat življenja brez nje.
Začelo se je z opustitvijo več desetletij dolgega kajenja, ko sem si pomanjkanje dima v pljučih nadomeščala s sopenjem v minimalen klanček Vsak dan malo višje in lažje, zdaj mi je prešlo v navado. Res da v traktorskem stilu, a pomembno je uživanje ob tem.
Tekla pa še vedno ne bi
lp
19. feb 2012 12:12
Meni je bil tek nekaj groznega vse življenje, dokler nisem prvič zares poskusila. Zdaj sem pa kar tečna, če en teden ne tečem. Najbrž je s tekom tako kot pri vseh ostalih spreobrnjencih, saj vemo, bivši kadilci in debeluhi nemalokrat postanejo glavni pridigarji zdravega življenja. Očitno ga ni človeka, ki ne bi bil vsaj pri eni stvari vsaj v eno stran malo ubrisan.
Pa lep dan vsem
Sonja
20. feb 2012 0:13
Hja, jaz pretečem 5km za malo šalo. Ne hitro, ampak vseeno je tek. Tečem predvsem zato, ker se mi ne ljubi hoditi 1 uro, kar sicer naredim s tekom v pol toliko časa. Poleg tega se odlično počutim, ko mi po hrbtu teče pot (znoj). Več kot pol ure laufanja ne spravim skupaj, brez težav bi pa hodila (hitro, a ne, mamamia ) ves dan, po mestu ali kje po hribih. V telovadnici brez vsakršnih težav in če je prava glasba, biciklam 75 minut ali grem za po eno uro na step oziroma na zumbo. Če je po tem na urniku še polurni program telovadbe z utežmi, se ji težko odrečem.
V glavnem, več kot se migam, več imam energije.
Vanja
20. feb 2012 8:47
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
V glavnem, več kot se migam, več imam energije. |
Pod to se pa jaz tudi podpišem.
Loni Makaroni
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Palačinke z gobami in ajdovo kašo
Ocvrtki s sirom in salso verde