2. sep 2008 17:33
Vlado,
nogavice imam prave, copati so bili krivi, ja. Sovražim prevelike, na polmaratonu bi mi pa prav prišle, vem.
Eh, sicer pa je prva 21 namenjena tudi spoznavanju maratonskega teka, jaz sem se vsekakor ogromno naučila !
jasna
2. sep 2008 17:33
Vlado,
nogavice imam prave, copati so bili krivi, ja. Sovražim prevelike, na polmaratonu bi mi pa prav prišle, vem.
Eh, sicer pa je prva 21 namenjena tudi spoznavanju maratonskega teka, jaz sem se vsekakor ogromno naučila !
jasna
3. sep 2008 9:30
[citat=--Loni--].............sama na to ne gledam s s tekmovalnega in dokazovalnega vidika, ker mi ne gre za čas. Meni gre zato, da se imam fajn. In da s tem naredim še nekaj dobrega za svoje zdravje............ letos sem spoznala še nekaj, kako fajn je teči v družbi, še malo čvekati zraven
V bistvu rekreativci (predvsem tisti, ki smo, khm, nekoliko starejši) tekmujemo sami s sabo, ali pa mogoče s kolegom, kjer je vložek kakšen hmeljni napitek na cilju - malo za motivacijo, malo pa za hec. Čas je res drugotnega pomena, je pa kljub temu fino če koga prehitiš. Ja loni, saj za to gre, da se mamo fajn, ampak moj point je, zakaj bi se mel fajn dve uri, če se lahko imam štiri Pač mam rad dooooolge teke. Jaz že od nekdaj, predvsem daljše, nedeljske lahkote teke, tečem v družbi. Neverjetno, koliko si imata dva, sicer bolj molčeča tipa, za povedati v treh + urah. Letos pa, ko je bil sotrpin na dopustu, sem odkril MP3 predvajalnik. Končno sem se naposlušal punk rocka, svoje srednješolske obsesije. Doma svojih s tem res ne morem moriti. Jeseni pa, ko bo bolj umirjeno, pa klasika... lp Vlado
4. sep 2008 10:20
jasna1 je napisal/a: |
Ampak definitivno se bliža sezona intenzivnega teka! Ni ga lepšega kot tek v jesenskem dežju! jasna [pingvin] |
4. sep 2008 10:53
Majaa,
vsak zase najbolj ve, kaj mu škodi in kaj ne, tako da ti raje ne bom delila nasvetov .
Da se bliža sezona, sem mislila predvsem s tega vidika, da poleti pač počnem več stvari, npr kolesarim, plavam, to je pa pozimi malo težje, glede na to, da sem rada zunaj v naravi... In poleti moraš pri teku res loviti tiste minute, ko je ozračje še bolj sveže, ker drugače ni lušno
Že nekaj let tečem tudi pozimi, res pa je, da si lahko delo tako razporedim, da si občasno tek privoščim tudi čez dan. Ob devetih zvečer pozimi jaz vsekakor ne bi tekla, takrat mi bolj paše pred kaminom...
Če tečeš redno, se telo prilagodi letnemu času in mu tudi mraz ne škodi... Vsaj jaz nisem bila prehlajena sigurno že 15 let
jasna
4. sep 2008 13:29
Loni je tudi fasala žulj v torek, po lastni krivdi, šla sem skalibrirat moj foot pod in odlaufat še tisti ubogi km, pa nisem dobro pogledala, narobe obula štumfe. In temu primerno preklinjala. Zdaj pa imam lepo gelasto blazinico na nogi, včeraj sem bila skoraj za med invalide, danes je pa že vse OK. Sem bila oziroma sem še vedno jezna nase, kako si grem kaj takega špogat pred mojim ptujskim kolesarsko-tekaško obarvanim vikendom. Saj tam me bo pa itak vročina luznila. Imam pa še nove nogavice, za vsak slučaj, da me še kaj ne zadene.
Sama tudi tečem pozimi, če lahko zadnjima dvema zimama to sploh rečemo. Tempo in čas teka pa sta vremenu primerna, nikoli ne pretiravam.
Loni Makaroni
4. sep 2008 15:48
Loni, daj si propolis gor, da se ti bo žulj prej posušil, čez vikend si daj pa tisti flajšter z luknjo na žulj, da ti ne bo pritiskal... Koliko km boš pa tekla?
jasna
5. sep 2008 0:00
Vzemi macolo in me butni, grem probat kar ta pravo varianto, se pravi polmaraton. Tista 7ka se mi tako nič ne sliši, pa saj za jutranjo rekreacijo več prelaufam. Me zanima, kako bo, ker bo precej vroče, pas z bidoni gre definitivno z mano, ker so ob progi samo 3 okrepčevalnice.
Žulj je praktično že saniran, kolega mi je dal ene flajštre za žulje in verjela ali ne, zadeva deluje. No, vsaj zgleda tako, ker ga ne moreš odstraniti, baje sam dol pade, flašter seveda.
Loni Makaroni
5. sep 2008 13:14
Loni, maraton sploh ni taka velika reč, kot izgleda! Verjemi! Tudi 42-ka ne. To greš na Lj. maraton? Pridemo navijat vsi 3je! jaz sicer vedno sem za rekreacijo, pa mi trenutno nič ne pustijo! Grrrrr! Veri
5. sep 2008 13:20
Veri, boš že še šla, morda pa greva drugo leto skupaj, pa bo.
Te pa čisto zastopim, jaz sem v grrrrr občutenju že zdaj, ko imam dva dneva počitak predpisana. Pa mi nič ne manjka, samo če hočem dati tako jutrišnji kot pojutrišnji dan skozi, je verjetno boljše, da dam gmah.
Na LM grem letos na polmaraton.
Loni Makaroni
5. sep 2008 19:01
Na, a! Tekat jaz ne grem več, hehe, ne maram teka, sem probala, odlaufala polmaraton v Radencih in maraton v Ljubljani in zame je to dovolj. LJubim šport, ampak tek mi je pa res dolgočasen:) Sicer ima pa vsaka stvar tudi dobre strani: prvič v življenju se mi nikamor ne mudi, pa cele dneve se lahko crkljam (sicer samo s tamalo, ampak ajde, tudi to je nekaj;) - to pa tudi ni zanemarljivo... VeriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zelenjavna zloženka
Rižota brez filtra