A ste za rekreacijo...?

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

29. avg 2008 17:43

tečem po planu, malo si ga prilagajam in ker NIKOLI nesm tekla, pravzaprav sem ponosna na te moje 4 min. seveda pa mislim vztrajat. tečem po polžje, noge me boljo in komaj čakam, da na mobitelu zapiska in je na vrsti hoja.nekoč bo že bolje MAJAA

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. avg 2008 19:13

Predvidevam, da tečeš neke vrste intervale - 4 minute tečeš in potem hodiš ter ponavljaš. Koliko ponovitev pa in pa koliko pavze imaš med posameznimi teki?

Sicer pa na TF obstaja tudi polžja sekcija, ravno za začetnike, tako kot Vlado ti tudi jaz priporočam, da si ga malce ogledaš. Pa še prav fajn dečve so, no, tudi kak dečko se najde.

Loni Makaroni

MAJAA  

30. avg 2008 18:02

tako je,hodim in tečem začela sem z 1:1, zdaj se, že na 4 (tek):3(hoja), z dvema dnevoma presledka in sicer od 1.avgusta. bom pogledala še na TK. hvala MAJAA

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

30. avg 2008 22:49

Jutri dopoldan en krog s kolesom, če ne bo .

KK - Bizeljsko - Bistrica ob Sotli -  Kumrovec - Klanjec - Tuhinske toplice 2x in neki iz roštilja - Kraljevec na Sutli - Dobova - Brežice še eno  - in nazaj v KK.

Če bo kdo na tej relaciji se lahk srečamo al pa kak km skup peljemo al pa kak zaužijemo.

Matjaž

Loni  

31. avg 2008 0:05

Hudimana, a nisi mogel tega danes počet, ko sem bila v tistih koncih - smo imeli žurko ob postavljanju klopotca plus en rojstni dan.

Drugače pa se grem jaz jutri pretvarjat, da obvladam 25 krogov na stadionu, ki mi je še zdaj nočna mora. Grem malo psiho stestirat, drugače mi 10 km ne prestavlja problemov. Pa še startno cifro s svojim imenom gor bom dobila

Loni Makaroni

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

31. avg 2008 10:57

MAJAA je napisal/a:
tako je,hodim in tečem začela sem z 1:1, zdaj se, že na 4 (tek):3(hoja), z dvema dnevoma presledka in sicer od 1.avgusta. bom pogledala še na TK. hvala MAJAA
JA, ja, to je to, samo tako dalje, te v prejšnjem postu nisem dobro razumel. Se pravi, da tečeš 16 min. Pa kaj potem če ni v enem kosu, bo že. Samo tako dalje! lp Vlado

MAJAA  

31. avg 2008 11:49

ali je glede nabiranja kondicije isto, če tečem na stadionu ali na tekaški stezi? zakaj na stadionu in ne raje v naravi, gozgu, travnikuh,...-zato, ker raje naredim 10 krogov, kot, da bi morala it v eno stran 2 km in potem še 2 km nazaj, čeprav je dolžina ista je za mojo psiho bolje, da sem na stadionu, ko lahko vsak trenutek neham in sem čez 2min že doma, če sem pa od doma stran 2 km, pa ne morem bitio čez 2 min doma. saj vem sem zakomplicirala, samo ljubše mi je tako. pa tudi, ko grem izvajat program, grem ko je tema, ker nočem, da me kdo gleda kako sopiham in čeprav mi vsi govorijo - ne se obremenjevat z okolico - se obremenjujem. koliko stane spodobna tek.steza, cene so kar v velikem razponu jaz pa bi tako za domaču uporabo, pa ne vem katere so primerne. trgovci pa itak hvalijo dražje. lp maja MAJAA

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

31. avg 2008 16:16

Sej ni pomembno kje tečeš. Vsakemu paše po svoje in ni treba teč nekje če ti ni všeč. Jst sm ravno obratno kot ti. Meni velik bolj paše tečt v naravi kot na stadiano,kjer je vsak krog isti :) Zdej sm pa še novo kolo dobila (Cult Ananda) in zdej lahko se rekreiram na mile viže. Pa še mal v hribe...Prou lušn je mal migat,ampak ne pretiravam z nobeno stvarjo. Še to je dobr,k drugač sm bla zmer bl med ta leno sorto :) evagirl

Loni  

31. avg 2008 17:21

Majaa, sama sem šla danes na odprto prvenstvo Tekaškega foruma v Domžale s samo enim namenom, da se končno znebim predsodkov, katere imam do stadionov še iz osnovnošolskih let. In moram sporočiti, da je misija uspela, pretekla sem vseh 25 krogov, za več kot 5 minut izboljšala svoj osebni rekord. Razveselila sotekače z dvema škatlama kukijev in mafinov, sem pač tudi na tem forumu doma, a ne

Drugače se stadionov izogibam kot kuge.

Zdaj pa - naslednjo soboto Poli maraton - kolesarski na Ptuju in če bo še kaj volje in energije, naslednji dan še Ptujski polmaraton, a kaka krajša razdalja. In morda bom do oktobra glavo prepričala, da so noge sposobne preteči polmaraton. Ker tu je pa spet en hakeljc, zakaj bi se matrala na 21ki, ko pa se imam na 10ki super. Ta korak me še čaka.

Jutri je pa dan za počitek, ponedeljki so pri meni že od nekdaj namenjeni početju ničesar.

Loni Makaroni

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

31. avg 2008 21:12

MAJAA je napisal/a:
a.....ker nočem, da me kdo gleda kako sopiham in čeprav mi vsi govorijo - ne se obremenjevat z okolico - se obremenjujem..... .... MAJAA
Majaa, zakaj bi se obremenjevala s sotekači, vsi na stadionu so šli skozi isto. Tvegaš samo kakšen dobrohoten nasvet ali pa novo prijateljstvo. Netekači, pa te bodo itak nevošljivo pogledovali in si pri sebi delali načrte, kako bodo pa oni takuj jutri, začeli. Loni, čemu skromnost, nekje sem prebral, da tisti, ki je zmožen preteči 4x10km na teden, ta bo tudi "ta pravega" premagal. lp Vlado

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti