A ste za rekreacijo...?

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

23. jun 2008 8:46

Pred tekom se dobro hidrirajte. Velja preprosto pravilo, da morete spiti toliko, da bo urin brezbarven. Tudi med tekom je potrebno piti, pa ne, ko boste občutili žejo, takrat je že prepozno. Nekateri med tekom držijo flaško v roki, sam pa imam pas, v njem pa pol literski bidon. Dva deci flaška je za kakšen bolj resen tek vsekakor premalo. V tem vremenu pa je obvezna tudi kapa na glavo. lp Vlado

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

23. jun 2008 9:09

Vlado je napisal/a:
Pred tekom se dobro hidrirajte. Velja preprosto pravilo, da morete spiti toliko, da bo urin brezbarven. Tudi med tekom je potrebno piti, pa ne, ko boste občutili žejo, takrat je že prepozno. Nekateri med tekom držijo flaško v roki, sam pa imam pas, v njem pa pet literski bidon. Dva deci flaška je za kakšen bolj resen tek vsekakor premalo. V tem vremenu pa je obvezna tudi kapa na glavo.lpVlado

SSKJ: bidon: belo vino s primorskega

ežoj

Vlado  

23. jun 2008 9:31

Haha, dobra! Tek z vinom, temu pa pravimo trening kapi. lp Vlado

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. jun 2008 12:23

Vlado, jaz hodim laufat navadno med tednom okoli petih zjutraj, ne rabim ne bidona in ne kape. Nikoli po vročini in soncu. Če že kaj zganjam takrat od rekreacije, grem na bicikel, takrat imam pa s sabo vsaj liter in pol tekočine.

Loni Makaroni

Vlado  

23. jun 2008 12:44

Loni, včeraj sva šla s kolegom tečt ob 5:45, pa tja do devetih se je bidon moral kar nekajkrat napolnit. (benzinska črpalka, pokopališče...) Kapa: ni samo zaščita pred soncem, prav fino vpija znoj in ti ne gre v oči. Da bi pa šel med tednom tako zgodaj tečt, hm, ne vem, že nekaj let zbiram "pogum" za to. Spat hodim kar pozno, tako, da bi moral spremeniti nekatere navade, to pa ne gre vedno. LP Vlado

Loni  

23. jun 2008 12:51

Vlado, spat hodim okoli polnoči, vstajam najkasnje ob 5:20, pač rabim malo spanja. Pred službo odlaufam tisto svojo uro, ne laufam maratonskih razdalj, tako da me od žeje ne pobira, drugače pa imam vodo ob trasi, če je nuja.

Kape ne nosim, ker pod njo takoj zašvicam, najraje imam kar trak, sem dobila za rojstni dan enega fletnega, ki se hitro suši, pa še ozek je, ne tako kot tisti teniški. Pa če me slučajno ima namen dobiti sonce, sem si nabavila, v bistvu za na kolo, očala, ki imajo spužvico, to se pa zelo obnese.

Sem rada v službi ob sedmih, zato je pač taka ura za laufanje, se mi zdi, da se šele s tekom zbudim. Čeprav za vikend niti nisem kaj bolj pozna. No, danes sem šla šele ob pol osmih, ampak je tu ob Idrijci prav prijetna senčka in studenci. To je pa čar povince in dopusta, jutri pa spet običajna rutina.

Loni Makaroni

Vlado  

23. jun 2008 13:25

Loni, pa kaj hočeš, da od slabe vesti čir na želodcu dobim ? Pa sem mislil, da jaz rabim malo spanja. Če bom jutri v službi zaspal boš ti kriva Sicer pa je tudi v moji panonski provinci ob Muri kar lušno bejžat (tečt), vendar pa klima ni tako ugodna kot je verjetno pri tebi ob Idrijci. Bom jutri povedal, kako bo oz. je bilo ob petih in nekaj zjutraj. lp Vlado

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

23. jun 2008 13:35

Vlado je napisal/a:
Loni, včeraj sva šla s kolegom tečt ob 5:45, pa tja do devetih se je bidon moral kar nekajkrat napolnit. (benzinska črpalka, pokopališče...) Vlado
Problem je če tak počasi tečeš (laufaš,bižiš), da si pol komaj ob 9h nazaj K

Loni  

23. jun 2008 16:53

No, saj za tak časovni razpon bi pa tudi jaz rabila vsaj liter in pol tekočine.

Karmina , si me prav nasmejala, moda pa bi Vlado moral na bencinski kaj drugega tankat kot pa vodo

Loni Makaroni

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

3. jul 2008 17:47

a kej športate, ali nič, je prevroče? jaz se spet nekaj trudim, ampak mi uspe samo takrat, ko imam službo popoldne in lahko vstanem ob 7 -ih, če imam pa službo zjutraj, je pa zvečer še soparno, pred službo se mi pa ne da lp maja MAJAA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti