26. nov 2006 10:22
Sasenka, pa saj sem tudi jaz napisala, da ljudje v prošnjah za zaposlitev ne navajajo svojih zdravstvenih težav, ker vedo, da imajo tako veliko manj možnosti za zaposlitev.
Glede tega pa, da nihče prostovoljno ne zaposli invalida - očitno slabo in nerazumljivo pišem in verjetno zato nisi razbrala, da gre pri slovenskih podjetjih tudi za "dediščino" zavoljo ljudi, ki so med delom pri njih postali invalidi in jih morajo razporejati ne glede na to, da zanje skorajda ne najdejo primernega dela...(to so mi razlagali na primer trgovci - delavka iz določenih razlogov ne more delati na blagajni, saj ima težave s hrbtenico: toda s takšnimi težavam ine more delat niti v skladišču, ker ne sme prelagati težjih stvari, razvažt ne more, ker ji sedenje povzroča bolečine...-kaj torej?)
Še enkrat: očitno sem slabo in nejasno napisala, oziroma premalo poudarila, da vem, da se z zaposlenimi slabo ravna tudi v slovenskih podjetjih. In da tega, kar sem napisala, ne gre psoploševati vse povprek, da pa se vendarle dogaja, in to v tolikšni meri, da imajo s tem opravka inšpekcije, sidnikati in potem v skrajnih primerih še kdo.
In pri teh rečeh ne gre za domčine in tujce, ampak za zaposlene, ki v določeni meri potrebujejo zaščito svojih pravic, kot jim jih zagotavlja zakon. Da pa nekateri to izigravajo, in da v domačih podjetjih lažje kot v tujih, pa je tudi znana zgodba. Ampak zdaj sem pa preveč zašla s teme.
Mamamia
mamamia