Hofer

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

2. jan 2010 16:10

hedonist je napisal/a:
Ok gogica,kaj pomeni da je "vsaka zrnca zase " ? Sej , a ni to logično, riž pač ne raste v grozdih ali kaki drugi formaciji. Kaj si s tem želela povedati mi ni povsem jasno. Kako pojasnilo, prosim. hedonist

Motiš se, hedonist. Riž je trava z latastim socvetjem in lat je pravzaprav sestavljen grozd (botanično). Torej gogici ne gre očitati nevednosti.

Se pa je, po moji gospodinjski logiki malo nerodno izrazila in je hotela samo povedati, da se riževa zrna dolgozrnatih sort ob kuhi ne sprimejo.

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

2. jan 2010 16:22

Cenjena kolegica Rimljanka, hvala za tvoje pojasnilo. Priznam, nisem razmišljal v tej smeri, meni je riž pač vsako zrnce zase in ob tem sploh ne razmišlam, da bi bil lahko morda sprijet skupaj, zliman ali zraščen, kar si že bodi. Zato sem napisal tak komentar. Tvoje pojasnilo pa me je seveda usmerilo v botanično razumevanje in me spet presetnilo- vedno sem mislim, da riž zraste v klas, evo, si me podućila, da je to lat. Čeprav sem spet zbegan: a ni lat in klas eno in isto ? hedonist

hedonist  

2. jan 2010 16:49

Evo , draga Rimljanka, vidiš, kako površno dojemamo tisto, za kar mislimo, da nam je povsem jasno. Sem si ogledal in prebral ponujeni naslov v wikipedii in ja, seveda so razlike. Čeprav meni v kulinariki je riž pač riž ,njegovo kuhanje pa je že stvar rutine. BTW, a imaš morda podatek, kako je odprt Sofijin dvor, mislim, da sem bo jutri nekaj klatil tam okoli, pa bi peljal meni najdražjo in če sem iskren (v tem trenutku), edino žensko mojega življenja tja na kako dobro sladiško !?? Hvala in pa-pa. hedonist

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

2. jan 2010 16:55

Rimski žličniki so prav spodobna sladica pri njih (zame kot posebno dolgojezično gostjo jih niso popackali z rozinami), precej podobno blejski grmadi... Joj, sem pozabila vprašat, če tvoja najdražja tudi bere ta portal (zagotovo boš dobil danes kaj tebi ljubega, ko tako lepo napišeš...) Ognjič Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 02. 2010 16:57

hedonist  

2. jan 2010 16:59

Ampak Ognjič kak žmah pa majo ? Meni blejska grmada ne sede preveč, mi je nekako pretežka. Sej ne, da ne bi bila dobra, sam mi je tko preveč nasitna in kalorična. Kaj pa bi mi ti priporočala v Sofijinem hramu ? Joj, sem pa povsem nevzgojen: srečno 2010 ti želim, od srca !!! LP hedonist

hedonist  

2. jan 2010 17:05

Še to, draga Ognjič, ne , moja skoraja da ne bere Kulinarike,razen, če ji jaz kaj pokažem. Ker je bolj praktičen človek, ne tok virtualen,kot sem jaz. Zdajle peče neke piškote po receptu "najboljši piškoti leta 2009" pa mislim , da ma mal težav, ker se ji neki drobi. Tko da, če maš kaj podatkov o tej sladički ti bom hvaležen zanje. Glede tistega, da bom "dobil kaj meni ljubega" pa le to, da s tem nimava kakih težav. Včasih boli glava njo, včasih pa mene velikokrat pa oba hkrati.... Ne. sej se šalim, te zadeve zaenkrat pri nama še silno dobro funkcionirajo- so dnevi, ki imajo v imenu črko R in so ,ki R-ja nimajo....... LP hedonist

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

2. jan 2010 17:30

hedonist je napisal/a:
Še to, draga Ognjič, ne , moja skoraja da ne bere Kulinarike,razen, če ji jaz kaj pokažem. Ker je bolj praktičen človek, ne tok virtualen,kot sem jaz. Zdajle peče neke piškote po receptu "najboljši piškoti leta 2009" pa mislim , da ma mal težav, ker se ji neki drobi. Tko da, če maš kaj podatkov o tej sladički ti bom hvaležen zanje. Glede tistega, da bom "dobil kaj meni ljubega" pa le to, da s tem nimava kakih težav. Včasih boli glava njo, včasih pa mene velikokrat pa oba hkrati.... Ne. sej se šalim, te zadeve zaenkrat pri nama še silno dobro funkcionirajo- so dnevi, ki imajo v imenu črko R in so ,ki R-ja nimajo....... LP hedonist
čak mal...da nisi ti slučajno tist iz sosednje sobe? No, najbrž nisi, ker jaz tu visim, ne pečem keksov trenutno . Ja, tista sladica je pa res in nasitna in kalorična. Pa dobra tudi. Od sladkarij drugega nisem jedla tam, so pa naredili dobre postrvje fileje, pa tudi lepo izbiro vinca imajo. Ker so še v fazi, ko se borijo za vsakega gosta posebej, so res izredno prijazni in ustrežljivi vsi skupaj, od kuharjev do natakarjev. Upam, da takšni tudi ostanejo. Tudi tebi vse lepo v 2010 in ti moram povedat, da si danes prav "cortkan" s svojimi zapisi (če že smetim tukaj, potem naj bo z zvrhano žlico ). Aha, v Hofer bom šla pa kupit destilirano vodo, bo v akciji enkrat te dni...če bo treba morda tudi kaj likat še letso, ne le tu afne guncat... Ognjič Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 02. 2010 17:32

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

24. jan 2011 8:54

Zanima me, če je že kdo med vami kupil svežo torto iz hladilnika, ki jo od četrtka do sobote prodajajo v Hoferju? Kakšna se vam je zdela? Tiste s skrinje sem že probala in so mi vse uredu, bi probala pa tudi svežo varianto. Potrebujem namreč eno tortico za manjše praznovanje cca. 10 ljudi in časovno mi ne znese, da bi sama kaj ustvarjala, zato sem se spomnila na to torto. Hvala za vaše odgovore. Mijan

Mikser  

član od: 3.11.2010

sporočila: 19

24. jan 2011 9:20

Meni so od Hoferja izdelki zelo dobri, čeprav sem bil v preteklosti skeptičen do tujih trgovinskih mrež. Pa še od Hoferja tuna je 2 po kvaliteti iz testov ZPS. Boljse kvalitete kot rio mare, calvo itd. Mikser

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti