29. avg 2008 9:21
Loni je napisal/a: |
A z odstranitvijo maščobe misliš na smetano, ki se naredi po vrhu? |
29. avg 2008 9:21
A z odstranitvijo maščobe misliš na smetano, ki se naredi po vrhu? |
29. avg 2008 9:28
Pa še o prašku: V reviji VIP 1/2008 je bil objavljen tuj test praškov za barvasto perilo. Njihov izbor (avtorjev) je Lidlov prašek Maxima, ki pa ima enako oceno kot Hoferjev Tandil color ultra plus. Boljše od teh dveh so ocenjeni Ariel color&style compact, dm/Denk mit (ki se ga pri nas ne dobi) in Persil magaperls color. V testu sta bila dva tekoča sredstva, ki pa sta ocenjena bistveno slabše. Avtorji napovedujejo, da bodo naredili test praškov kupljenih pri nas in tistih iz "stare Evrope".
29. avg 2008 10:18
Sicer nisem brala vsega, zato upam, da tole že ni bilo kje omenjeno..včeraj sem v Hoferju hotela plačati z eurocardom, pa pravi, samo Maestro. Mene je skoraj kap, to je skoraj tako kot če bi na vratih pisalo samo gotovina. Na parkirišču veliko opozorilo, parkiranje samo eno uro, parkirajte pravilno drugače vam avto odstanimo...ne vem, malo preveč opozoril, me je vse skupaj precej zmotilo. Toliko! lp! patty
29. avg 2008 10:22
Ni res, da se domače mleko ne peni, med dopustom v Bohinjski Bistrici smo po mleko hodili k sosedom, ima 4,6% maščobe in se je spenilo, je bilo pa na račun maščobe toliko boljše kot iz tetrapaka. Moralo pa je biti segreto, ker iz tetrapak mleka gre tudi z mrzlim. Z domačim pa ni šlo, vsaj meni ni ratalo.
A z odstranitvijo maščobe misliš na smetano, ki se naredi po vrhu? Loni Makaroni [rozica] |
29. avg 2008 10:29
Klea je napisal/a: | ||
|
Del maščobe (koliko, ne vem) lahko odstraniš naslednji dan, ko si mleko prekuhal in ohladil. Na vrhu se naredi od 0,5-1 cm debela plast, ki je masna... Skoraj kot maslo ali margarina je trdo... (s tem, da imam jaz hladilnik ohlajen na 4-ki...). To so moja opažanja, nisem pa iz stroke...
29. avg 2008 10:41
patty pri Hoferju je pač tako, da je samo gotovina in verjetno kupci nič ne zahtevamo (možnost plačila z evrocardom ali karanto) je pač tako. reza
29. avg 2008 10:52
Se strinjam je pač tako, ampak tole me spominja na nakupe na tržnici...ne vem no, v trgovini nekako pričakujem malo več izbire kar se tiče načina plačevanja. patty
29. avg 2008 11:29
Silva, to vem, mi vsemu temu rečemo smetana, in je prav fino na kruhu namazano, na mleku je pa ne maram. Mene je pač samo tisti strokovnipsotopek zanimal, iz čsitega firbca. Drugače jaz mleko kupujem v trgovini, že 10 let doma nimamo več krav, zdaj ima teta koze, mama si jo bo pa tudi omislila.
Klea, morda je pa od lufta odvisno , a se domače mleko peni ali ne. Mastno je približno isto.
Loni Makaroni
29. avg 2008 11:39
Ja Loni, po moje tudi. Tu na štajerskem je najbrž malo slabša trava, ko ona na Gorenjskem, tako da naše krave ne proizvajajo kapučino mleka. Domače mleko, ki ga pijem že od otroštva mi ni ravno ne vem kak božanskega okusa, ampak skuta in kislo mleko iz njega sta pa prva liga! Klea
29. avg 2008 12:32
Včeraj je prišel nov letak in v akciji je prenosnik-pa me zanima kaj mislite o njem ali je vreden nakupa? HvalaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kremna cvetačna juha
Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom