Drevesa

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

tema odprta - 24. avg 2006 13:40 | ogledi: 1.774 | odgovori: 6

Ne najdem in ne najdem povezave, ki jo je enkrat navedla rimljanka, kjer vtipkaš naziv drevesa, pa se pokaže slika drevesa in lista. A si jo je mogoče kdo shranil?

Lp

Dolores

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17821

24. avg 2006 13:45

Oj, Dolores, niti v sanjah se ne spomnim te povezave. Ne vem, ali si lahko za prvo silo pomagaš s tem: http://www.botany.com/ Še tole sem našla: klikni spodaj levo na drevo in padeš v ključ za določanje običajnih dreves: http://www.malton.n-yorks.sch.uk/TreeWeb/index.ht Sicer pa mi piši, kaj konkretnega te zanima,pa ti z veseljem poskusim pomagati. rimljanka Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 24. avg 2006 13:50:42 Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 24. avg 2006 13:54:59

Dolores  

24. avg 2006 14:25

Mislim, da je bila povezava od Arboretuma Volčjii potok. Tam sem že brskala, pa nisem našla nič ustreznega. Jezi me, da ko hodimo po gozdu, ugotavljamo kako se imenuje kakšno drevo, pa smo vedno v dvomih, če je to res to. Lp Dolores

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

24. avg 2006 16:58

Arburetum: http://www.arboretum-vp.si/herbarij/herbarij.htm Drugače pa je to zelo enostavno. Vtipkaš google.com in nad iskalnim okencem izbereš opcijo slike v slovenski verziji ali images v angleški. Vtipkaš iskalni pojem npr. magnolija in ti odpre zgolj slike... LP magnolija

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17821

24. avg 2006 20:14

Malo nerodno je samo to, magnolija, da prenosnika s povezavo na intenet ne nosiš ravno s seboj na sprehod v gozd. Še bolj nerodno pa je, da iščeš imme rastline, ki je ne poznaš, zato brskalnik seveda kaj malo pomaga, če ne najdeš z njim določevalnega ključa. Dolores, jaz bi ti priporočala klasiko, en slikovno tekstovni ključ za drevesa, knjižno izvedbo seveda. Imaš jo s seboj in - vedno lahko pogledaš, če te piči. Če v tejle zbirki priročnikov nič ne najdeš - naj me vrag....... Pa še cenovno ugodni so. In, glede na izvorno založbo (gre za prevode, dva poznam, sta zelo kvalitetna, zato sklepam, da so ostali tudi), so zanesljivo kvalitetni in uporabni. Dobro poznam Zdravilne rastline, pa tudi Zdravilna zelišča (poznam prevajalca obeh). Pri ostalih, ki jih nisem imela v roki, pa na spletni strani vidim, kdo jih je prirejal (najbrž tudi prevajal), poznam vse in vem, da so po izborazbi biologi ali gozdarji, pa še s kakim dodatnim nazivom pred priimkom. Zato si upam knjige priporočiti. Sicer pa že ime osnovne založbe Kozmos pove vse. Že v času, ko sem študirala, so bili njihovi priročniki pojem kvalitete. rimljanka

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

24. avg 2006 20:32

Moj del se je nanašal na vprašanje o povezavi, "kjer vtipkaš naziv drevesa, pa se pokaže slika drevesa in lista" in pa "smo vedno v dvomih, če je to res to"- pač prideš domov in preveriš. Drugače pa so seveda knjige zakon in jaz jih z veseljem nosim v košari s seboj na sprehode. O gobah, zdravilnih rastlinah, drevesih... in se veliko naučim. Veliko stvari pa pogledam tudi na medmrežju. Predvsem kadar sem v dvomih. Pri knjigah je manjša slabost to, da je zgolj ena risba, fotografija, ki se vsaj meni vedno ne zdi najboljša. Včasih so čudne barve ali kaj drugega in sem potem v dvomih. Potem vtipkam v google in si ogledam več različnih slikic in ugotovim ali je to to. Pa tudi zelo hitro gre.. Skratka vse ima svoje prednosti in slabosti... Lep pozdrav magnolija

Dolores  

25. avg 2006 10:02

Magnolija, to je točno to, kar sem iskala. To stran je tudi rimljanka enkrat navedla. Gre samo za preverjanje dvoma, saj čisti abervezniki glede poznavanja dreves nismo. Sicer pa si bom vse tri strani spravila pod priljubljene in odločila sem se to sedaj sproti početi, ne pa da vas gnjavim po kulinariki. Obema najlepša hvala in lep dan. Lp Dolores

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti