Multi praktik

neznan uporabnik

tema odprta - 6. dec 2001 15:01 | ogledi: 2.524 | odgovori: 11

Ne vem koliko v praksi za peko uporabljate multi praktik. Pri nas je v stalnem pogonu že dobrih pet let in kaže vse znake odpovedovanja. Mi lahko, prosim, kdo svetuje kateri multi praktik (tip, firma) se zdaj splača kupiti? Glavni pogoji so tiho delovanje, da je elektronski in da ima vse priključke (metlico, kavelj, nož, več rezalnih plošč,...). Vnaprej hvala za pomoč!

marta  

član od: 31.8.2001

sporočila: 457

6. dec 2001 15:07

Moji sorodniki imajo Ronic multipraktik, za katerega se mi zdi, da je precej drag. Lani sem ga potem, ko sem gledala enourno oddajo o njem na TV, na vsak nacin hotela kupiti, pa so mi ga sorodniki za 1 dan posodili-takrat se mi sploh ni zdel tako blazno super kakor je drag....ampak morda sem ga imela premalo casa in ga nisem dovolj preizkusila. Sama pa imam Boshev multipraktik, ki je super-zlasti zaradi vseh mogocih dodatnih nastavkov, katere je mozno dokupiti, a je posoda z rezili na dnu za moje pojme obcutno premajhna. Sicer pa je super. A velikost posode ja vendarle kar pomembna! Pozdrav Marta

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

7. dec 2001 10:37

BUČKA, imam GORENJEV multipraktik in si včasih kar zapojem "bre njega mi živeti ni".Dolgo sem odlašala z nakupom ,ker sta kolegici imeli to čudo, kot sta ga tudi poimenovali ,pospravljeno vškatli. Mešam in mesim vse vrste testa,od biskvitnega, do testa za torteline ,jušnih zakuh... ,meljem meso, meljem orehe in čokolado ,pa lešnike,s pomočjo rezalnih plošč si na tanko narežem zelje,kumarce korenček-skratka vso zelenjavo. Delam sadne napitke ,stepam sladko smetano ,delam kreme.... V glavnem jaz sem zadovoljna z GORENJEVIM multipraktikom. POZDRAV! MARTIKA Marta Vidovič

neznan uporabnik

7. dec 2001 11:01

Gospa Marta. Hvala za odgovor. Tudi jaz imam trenutno Gorenjev multipraktik, a je še mehanični kot temu pravijo. In z njim lahko dejansko delam vse in me zato grabi rahla panika, ker odpoveduje in nikakor nočem nazaj na mikser. Vendar pa zdaj iščem elektronskega in imam probleme, ker imajo vsi ostali manj dodatkov od Gorenjevega ali pa premajhno posodo. Zaradi tega odpadejo tudi Boschevi, kot je napisala gospa Marta. Zanima me, če imate morda vi elektronski Gorenjev multipraktik? Predvsem me zanima glasnost. Hvala za pomoč! Lepe pozdrave, Mojca

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

7. dec 2001 12:05

Kar zadeva multije - ko si je mami privoščila Ronic, sem jaz pojerbala Gorenje (starejši tip, po mojem mehanični). Je kar na pultu, a če sem iskrena, ga ne uporabljam veliko, mesim ročno, stepam z mikserjem, multi je v uporabi le za kakšne sladolede (miksanje večjih količin sadja), pa obvezno, ko se pripravlja ozimnica in je treba "obdelat" velike količine zelenjave. Obvezno tudi pred novim letom riba čokolado, mleje lešnike.... Mani je sicer v večjo pomoč "paličnjak". O Ronicu pa tole, je čisto fina zadeva, se mi pa zdi, da je cena malo pretirana. Nam je tudi crknila "komandna" plošča, tiste tipke pod folijo so se nekaj sfižile. So nam brezplačno zamenjali, tako da je s tega vidika OK. Kar hočem povedati je, da se mi zdi, da se da tudi s cenejšimi aparati vse narediti, sploh če moraš malo šparat. Lp vsem, Irena Irena Ulčar Cvelbar

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

7. dec 2001 12:06

BUČKA, imam mehanični multipraktik - star 3 leta z 2l posodo- in še kar v redu ropota.Res je precej glasen ,a me to nič ne moti samo da se razumeva.No če se boste odločili za elektronskega nam sporočite kako ste zadovoljni. MARTIKA Marta Vidovič

neznan uporabnik

10. dec 2001 9:22

Moj multipraktik je bil v uporabi precej pogosto, dokler mi niso domači podarili paličnega mešalnika. V letu in pol sem multipraktik uporabila samo enkrat. Palični mešalnik je tak, da ima tudi posodico za sekljanje in metlico za stepanje. Ne zavzema mi prostora na pultu - skratka, M.P je šel v pozabo.

HALI  

član od: 3.9.2001

sporočila: 112

10. dec 2001 10:20

Moj je v uporabi non-stop.Rezanje čebule, mletje in sekljanje orehov, mešanje mase za peciva, gnetenje, izdelava keksov, ribane kaše. Na roke ne delam nič več. Je Gorenjev, star 5 let, zraven ima tudi posodo za miksanje sadja. Zdaj se spravim peči piškote, naredim kar ene štiri vrste testa in nekaj naredim isti dan, nekaj dam v hladilnik in drugi dan oblikujem ter spečem. Res mi je v veliko pomoč.

neznan uporabnik

10. dec 2001 10:21

Jaz pa imam palični mešalnik (enega samo mešalnik in enega celega v kompletu 9, ker pa še nisem v svoji lastni kuhinji (še cca 3 mesece) me zanima, kaj vse počnete s paličnim mešalnikom in kje vse vam najbolj prav pride. Namreč multipraktika še dolgo ne bom imela, zato me to zanima (seveda vem , da lahko zmiksaš juhe, pa razne kašice, jogurte,paradižnike...). Kaj pa testo, kvašeno oz. biskvit, pa smetano, pa kaj še??? Ali melješ lahko orehe?? Čebulo menda ja. kaj pa kreme za rolade, pa špinačo???? larisa

Henri  

član od: 13.9.2001

sporočila: 317

10. dec 2001 10:50

Palicni mesalnik = krasno, ampak testa pa ne morete lepo zgnesti. Je pa prakticen tudi zaradi ciscenja. In recimo, Ronic, tak brez elektronske tehtnice, dela zelo hitro, in se cistiti (tudi v pomivalnem stroju: samo posodo, noz in strgala) ali pa na roko. Lep pozdrav vsem Henri P.S.: Danes pa smeskoti prihajajo kot kaplje dezja.

neznan uporabnik

10. dec 2001 11:17

Palični mešalnik tudi imam in moram priznati, da je zelo uporaben. Predvsem za manjše stvari, ko se mi preprosto ne da uporabiti MPa. Vsekakor ga pa glede testa vseh vrst, priprave zelenjave (razen pasiranja), mletja večjih količin mesa, orehov,... in podobnega (predvsem v večjih količinah) ne more nadomestiti. Vsekakor mora biti pri meni oboje. Glede Ronica moram povedati, da sem se spomnila, da ga ima tašča in da je precej neuporaben - priključkov polno, samo tistih, ki bi jih človek res rabil za pecivo ni. Jih je pa polno za zelenjavo, kar pa pri meni ni prioritetno. Glede MPa pa sva v petek odkrila enega od Moulinexa (ne vem, če je prav napisano), ki ima vse priključke kot Gorenjev, pa še ožemalec citrusov, nastavek za pasiranje, mlinček za sveža zelišča (?) in še in še. Skratka divje. Divja je žal tudi cena (malo pod 50.000), vendar pa tokrat to ne bo ovira, saj na slabše kot je Gorenje (ki se je izkazal za enega boljših!) ne grem. Boljši opis bom pa lahko dala, ko ga bom dejansko imela doma, kar bo, upam, še ta teden. Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti