Nekaj o rožicah in vrtnarjenju - lepe rožice za dobro počutje in dobre vrtnine za lonec:
Moje mnenje je (bilo), zakaj se ne bi držala luninega koledarja, če pri tem ni večjih ovir, če se poklapa čas, vreme in še kaj. Koliko je v luninem koledarju "koristi" ne vem, ker na relativno majhnem številu sobnih in balkonskih rastlin, posebnih eksperimentov nisem delala in tudi posebne evidence učinkov ter rezultatov nimam. Pretirane pozornosti nisem posvečala tudi zato, ker različni viri navajajo različne podatke. Res je, da podatki niso strogo izključujoči, a za dvom je dovolj, da se podatki ne pokrivajo.
V velik dvom in da je vse skupaj en velik nateg pa me vodi naslednja ugotovitev: na spletni strani Kalie je objavljen lunin setveni koledar. Za avgust je na strani http://www.kalia.si/kalia/zanimivosti/lunin_koled
V srednjem stolpcu je prikazano nekaj takega, kot je luna. A dobro je znano, da je bila 9. avgusta polna luna, na tem koledarju pa je 9. avgusta zadnji krajec !!?? ZA KAKŠNE BUDALE NAS IMAJO ??!! Ta koledar je objavljen tudi v njihovi publikaciji Kalia nasveti, cena 300 SIT.
Še to, na prvi strani piše: "Podatki (lunin setveni koledar) so vzeti z dovoljenjem avtorice iz Setvenega koledarja Marije Thun za leto 2006, ki ga v sloveniji izdaja v neskrajšani obliki Založba AJDA, Tel. 01/7540743"
Ob tem me zanima, kaj nam prodajajo za letošnji lunin setveni koledar. Ali so podatki stari, ali narobe prepisani, …???? Kakšna ideja?