Podgane

Muffsy  

član od: 5.8.2006

sporočila: 330

24. avg 2006 16:18

Mislim, da je mačka mišljena samo kot strojček za preganjanje - ni nujno, da bi podgano tudi ujela, če bi, bi tao ali tako samo eno, ostale bi se pa najbrž kmalu razbežale, potem bi podgane najbrž motil že sam vonj po mački ... Konec konceva pa - da maček prežene ali pa ulovi podgano je še zmeraj bolj naraven proces kot pa zastrupljanje. Muffsy

enaMarjetka  

član od: 31.7.2006

sporočila: 73

30. avg 2006 19:02

Hvala Vandelina Jr. Poslušala sem tvoj napotek in sedaj že 4 dni spim ko dojenček in to celo noč!!!! Le kaj sem čakala tako dolgo? Hvala vsem, ki ste mi karkoli svetovali. A veš, da so mi mi tudi drugi sosedje pravili, da so slišali neko praskanje po zračnikih, pa jim je bilo nerodno povedat za podgane. Saj je meni tud bilo, potem pa sem se obrnila na vas in z vašo pomočjo zadevo rešila. Se še priporočam Lp, enaMarjetka

Podganarka  

član od: 17.3.2010

sporočila: 1

17. mar 2010 17:34

No, sama sem lastnica dveh podganic (kot hišnih ljubljenčkov) in zato sem se kar veliko naučila o njih. Če verjamete ali ne, najboljši način, da podgane sploh ne pridejo že na začetku so morski prašički: te živali so že v srednjem veku uporabljali v hlevih kot odganjevalce podgan (čeprav takrat še niso vedeli, zakaj to deluje). No to deluje zato, ker gre podganam na živce neslišno cviljenje in vonj morskih prašičkov (ne pa hrčkov, skakačev in tako naprej). Podgane se pravtako lahko navadijo na mačke, saj so pametnejše od njih in jih imajo samo za plenilce, katerim pa se naučijo ubežati. (Naši podganci se naprimer popolnoma razumeta s sosedovo mačko, oni dve sta ji spucali kremplje, mačka pa ju je umila od glave do repa). Kar se strupov tiče -> podgane so previdne: funkcionirajo na preizkušanju, pustijo, da "prostovoljka" poiskusi zalogaj in če je z njo v približno enem dnevu ali dveh vse v redu, bodo zalogaj označile kot užiten. Ne bodo jedle, če se vonj, obnašanje ali urin "prostovoljke" spremeni (kar se sigurno zgodi, če se ji razredči kri.) Zapiranje v prostor brez izhoda: najmočnejša bo za preživetje požrla ostale, tako, da zadnja bo vedno preživela, razen, če res ne boste odpirali več kot leto dni. Lepilo: učinkuje le ob rednem preverjanju, ker se lahko odlepijo ali izognejo Vsekakor je najenostavnejše poskrbeti, da do naselitve sploh ne pride, če pa že, potem pa oskrbnik ali pa morski prašički ^^ Podganarka

neznan uporabnik

17. mar 2010 21:04

Meni so podgane zelo všeč. Že nekaj časa razmišljam, da bi si eno nabavila. Baje se jih da super zdresirati (bi bilo dobrodošlo ob nezaželjenih obiskih ). japaja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. mar 2010 1:03

Japaja, udomačene podgane so zelo simpatični hišni ljubljenčki, verjemi mi - evo dokaz "iz prve roke":

To je naša pokojna Tončka. Zdaj čakamo na novo podganico oz. dve.

Podgano se da lepo socializirati, je komunikativna, rada v družbi človeka, čista, predvsem pa zelo inteligentna in učljiva. Res se jo da navaditi raznih trikov, kot pripomoček pri učenju pa se uporablja (morda ne boste verjeli) t.i."kliker", ki se uporablja tudi pri učenju psov

Če se boš odločila za podgano oz. te o podganah - hišnih ljubljenčkih zanima kaj več, te vabim k ogledu "podganarskega" foruma:

http://podgane.forumotion.com/index.htm

Mojca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. mar 2010 1:05

Podganarka, pozdravljena in dobrodošla - in hvala, da si natrosila toliko koristnih nasvetov (a se slučajno "poznava" s podganjega foruma?)

Mojca

Drevo zivljenja  

član od: 21.3.2010

sporočila: 8

21. mar 2010 14:55

Pred leti je hčerka imela dve podgani. Meni prej niso bile nikoli pretirano všeč, so mi pa sčasoma postale veliko bolj simpatične. Res so pametne živali, ampak se kar lepo dajo udomačit. Naša je svoje podgane velik nosila naokoli, pa niso nikoli pobegnile. Drevo zivljenja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti