Podgane

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. avg 2006 12:13

Če imaš stanovanje, moraš o tem obvestiti upravljalca objekta, ta mora potem izvesti akcijo čiščenja in organizirati vse stanovalce, da bodo pripravljeni - namreč, solo akcija ne bo nič zalegla, kere bodo podgane šetala gor in dol. Če bo upravljlaec stanovanja malo okleval, ga nemudoma prijavi stanovanjskemu inšpektorju. Če gre za hišo, v kateri je več stanovanj, ni pa upravljalca (recimo, da gre za kakšno vilo, kjer je več stanovanj), se boste morali zorganizirati sami in sicer tako, da pokličete VO-KA /oziroma katerokoli komunalno podjetje pač obstaja/, in inštut za javno zdravstveno varstvo - in potem morajo zadevo rešiti. Namreč podgan zgolj s strupi ne boš odgnala - potrebno jih je odgnati iz kvarta in ponavadi to počnejo s kombinacijo nekakšnega zvočnega obstreljevanjem (kar pomeni, da je treba umakniti tudi pse in mačke), ki gre podganam grozno na živce (nekaj podobnega kot za odganjanje voluharjev) in ostalkih zvarkov za determinacijo podgan. Vendelina jr.

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4339

22. avg 2006 13:46

Ja res te vsa humanost mine, ko se ta golazen (sicer svaka ji čast - izredno brihtna) pojavi v hiši. Cela večnost je že minila, ko je prišla podgana skozi straniščno školjko -------halooo-----in je nastala totalna panika. Podgano je pokončal oče z eno dilo, ampak meni je še danes nelagodno, ko grem v WC..pa takrat mene ni bilo zraven...in mojega očeta tudi preko dvajset let ni več... To se je tudi dogajalo v bloku in povsem razumem tvojo grozo ... ukrepaj na vse mogoče načine rrr

antonija8  

član od: 13.12.2005

sporočila: 325

22. avg 2006 16:54

Podgane so zelo pametne živali , so previdne in vstrajne. Zaradi teh lastnisti se jih teško znebimo. Poglej na www.insekti.si ( mogoče pride kaj prav - strojčki) - svetujem pa še mačko ( živo). Pozdrav, antonija

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

23. avg 2006 0:21

Mimogrede, v čem pa je smrt pod mačjimi krempeljci bolj humana kot če mirno zaspi in izkrvavi? JasnaV

enaMarjetka  

član od: 31.7.2006

sporočila: 73

23. avg 2006 13:56

Hvala vsem za vaša mnenja, sem klicala upravljalca objekta in pridejo zadevo "normalizirat". Uf spet bom lahko v miru spala! Lp, enaMarjetka

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

23. avg 2006 18:01

V končni fazi, ko si mrtev, si mrtev.... Važen pa je (vsaj po moje) način, kako greš... In najbrž ne zaspiš prav mirno, ko se ti drobovina spreminja v žele???? LP juhica

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

23. avg 2006 20:13

No ja po moje podganca ne uživa najbolj, ko se najprej mucek pol ure z njo igra in jo mrcvari, potem jo pa fenta. jade

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

24. avg 2006 13:01

Enamarjetka poišči po forumu,ta tema je bila že odprta tudi iz moje strani.Mogoče najdeš še tam kak koristen nasvet.Upam ,da se jih boš kmalu rešila.Mi še zdaj nimamo mira pred njimi ,in ker imamo take sosede,ki nočejo sodelovat,da bi se nastavile pasti in strup še pri njih, se lahko samo jezimo. Lp Balu balu

631141  

član od: 14.11.2003

sporočila: 612

24. avg 2006 14:43

Jaz se pa spomnim, da je imel od prijateljice oče pri zajcih vedno morske prašičke, ki so poskrbeli, da v bližini ni bilo podgan. Baje da spuščajo take glasove, ki podganam grejo na živce in jo le te popihajo. Poiskusi, mogoče je pa kaj res na tem. Lp, Klavdija

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

24. avg 2006 15:50

Samo kako se bo pa potem morskih prašičkov "znebila", ko se ji začnejo razmnoževati? jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti