Podgane

enaMarjetka  

član od: 31.7.2006

sporočila: 73

tema odprta - 21. avg 2006 19:33 | ogledi: 9.591 | odgovori: 28

Lepo prosim, kaj mi svetujete, da se rešim nadležnih podgan.

Imam kletno stanovanje, spalnico imam poleg zračnika v katerega so zašle podgane.

Lahko si mislite, kakšne so moje noči, ker so podgane nočne živali in imajo svojo veselico, medtem ko bi se jaz rada naspala.

V zračnik sem jim dala vse vrste strupov (od tabletk, lepila, pšenico posuto z gipsom+vodo-to naj bi pojedle in popile, potem pa ne bi morale več na potrebo in bi crknile, vendar pri meni to ne velja...).

Res sem poizkusla že skoraj vse humane in nehumane uničevalce, vendar neuspešno. Tisto kar nastavijo deratizatorji pa še pogledajo ne, kaj da bi sploh poizkusile

Kakšne izkušnje imate pa vi, oziroma prosim za kakšno zares učinkovito idejo. Naj povem, da imajo zdaj mlade in če ne preženem tega gnezda, bodo pa one mene!

Lp,

enaMarjetka

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

21. avg 2006 19:55

Tudi mi smo mislili, da nas je prišla obiskat podgana - pa se je izkazalo, da je bila kuna - tudi ona ga je žingala cele noči. Končno je zavladal mir, ko smo za dve noči na podstrešje zaprli domačega mačkona! Mogoče pa tudi pri tebi niso podgane, če se jih pa ne prime nobena past. vanjatajnsek

rolada  

član od: 4.8.2006

sporočila: 287

21. avg 2006 20:35

jaz proti podganm uporabljam nek strup! dobim ga v zadrugi in sicer v rumenkasti škatli z modrim robom, na njej je pa podgana, v škatli pa je rdeč strup v majhnih vrečkah! te živalce so po tem strupu zeloo žejne, zato poskrbi da v bližini ne bodo imele vode, saj bi si opomogle od strupa upam da bo delovalo tudi pri tebi lp in uspešen pokol hehe rolada

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

21. avg 2006 21:53

Čisto mimogrede...Strup proti podganam in ostalim "nadležnim" glodalcem deluje na principu redčenja krvi. Tako da žival počasi izkrvavi do smrti... Toliko o humanosti... Jaz bi se jih lotila drugače. Odstrani možne vire hrane. Zapri vse možne dostope do zračnikov. Preveri mreže, če sploh so. In si izposodi mačkona, ki zelo rad markira. Do kakšne lisice ali kune ali podobnega boš najbrž težko prišla. Sicer pa so podgane brihtne živali, tako da bo kar potrebna vztrajnost. Pa LP juhica

špelca marelca  

sporočila: 87

21. avg 2006 22:04

ŽIVIJO. Tudi mi smo imeli iste probleme, in to ko je bila hčerka stara 1 teden. Mož je nastavil lepilo za podgane in se je ujela. Nastaviti ga moraš na tisto mesto kjer meniš da imajo prehod, in pojdi večkrat pošpejati da ti ne uide iz lepila, ker so to res prefrigane živali. Pa veliko sreče pri ulovu! LP metoda

Muffsy  

član od: 5.8.2006

sporočila: 330

22. avg 2006 8:40

Meni se prav tako zdi, da je najboljše (in najbolj normalno, če upoštevamo redčenje krvi, žejo ...) orožje še zmeraj - mačka. Pri nas imajo sosedje čez cesto kmetijo in včasih kakšna podgana zaide k nam - vendar je ponavadi že žrtev kakšne mačke. Tako da ideja o mačku ni tako zgrešena. Upam, da vam bo uspelo! Muffsy

enaMarjetka  

22. avg 2006 9:18

Saj bi si tud jz nabavila mačko, ampak jaz stanujem v bloku. Stanovanje imam v prtličju, namreč iz kletnih prostorov sem si uredila spalnico, ki pa je ta smola, da je zraven zračnika, zato slišim podganje veselo "rajanje" Podgane pridejo najvrjetneje po strehi v zračnik, ker kje drugje mislim da ne more,saj sem pogledala že vse možne "prihode" v zračnik. Tako sem pa iz prtličja metala v zračnik (globok je približno 3 metre in sega do 6 nadstropja) razne strupe, še celo mobitel sem nastavila v zračnik na tako jakost, da bi jih zvok pregnal pa nič V tem zračniku pa poteka kanalizacija oz. speljan je vodovod in jim zato mogoče takšno okolje ustreza. Ker mi močno grizejo opeko, me je samo strah, kdaj se bo kakšna pojavila pred mojimi očmi....no, zdaj pa si predstavljajte moj strah Lp enaMarjetka Sporočilo je spremenil(a) enaMarjetka dne 22. avg 2006 09:19:05

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

22. avg 2006 9:21

enaMarjetka! Gips v kombinaciji z žitom je zelo uspešen, vendar ne s celo pšenico. Uporabi grobo mleto koruzo, kot jo imajo za krmljenje piščancev ali pa kar navaden koruzni zdrob in ga pomešaj z gipsom. Preizkušeno in učinkovito. Vsaka se tega naje samo enkrat. V trgovinah (TUŠ) se dobijo pasti za podgane. Plastične, podobne kot za miške le da so večje. Te pasti so že premazane z neko snovjo, ki podganam zelo diši. Ko postaviš takšno past, jo moraš privezati z žico na nekaj težkega, čene ti jo bo podgana odnesla. Uspešen lov ti želim. LP Matjaž PS Ko pride podganca na obisk, v meni humanost ugasne!!!!

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

22. avg 2006 9:23

Mačke ja - pa kaj še. Naše mačke bi ujele kvečjemu konzervo z mačjo hrano, ne pa podgane. razvajenke . jade

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. avg 2006 9:30

Se čisto strinjam z Matjažem. Ko sem se jaz ponoči zbudila, ker se je nekaj plazilo po odeji, je bilo konec moje humanosti. Cela bajta v luft, naslednji dan, preventivno sem šla raje spat k mami, pa je šla podgana rakom žvižgat. Pri nas golazen lovi psička in ne mačke. Seveda prinese vse na hišni prag, od bramorjev naprej. Še posebej usekana pa je na martinčke, okoli naše hiše so vsi brez repa. Loni Makaroni

enaMarjetka  

22. avg 2006 9:32

Ja Matjaž imaš prav! Jaz imam zelo rada živali, še v trgovini z živalmi rada pogledam miši in podgane, ampak da se pa moram boriti z njihovo trdovratnostjo, me pa ljubezen mine! Naj ti povem, da sem jim nastavila zdrobljene koruzne kosmiče+sončnično seme (in to takšno, ki ga jaz uporabljam za peko kruha), v drugo poosdo pa sem jim nastavila vodo, da bi se jim ja čimprej zapacal trebušček in kaj misliš kakšen je bil učinek?....prišlo je tako daleč, da so zdaj že mladiči, saj slišim njihovo cviljenje...groza. Upam, da ne "fašlem" še kakšne njihove bolezni! Blagor vam, ko lahko imate miren spanec....nisem še obupala nad njimi...Moj bodoči poklic je:terminatorka :) Lp Matjaž, a vode ne smem dati zraven? enaMarjetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti