Nasvet v zvezi z gradnjo

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

22. avg 2006 12:14

Draga Vandelina! Nihče ni omenjal, da bova gradila nekakšen "zmazek" (mislim!!!!) ampak enostavno manjši objekt, ki bo v osnovi garaža (mislim, da vsi vemo kaj to je). Nihče tudi ni rekel, da jo bova zidala sama, ampak bova izgradnjo financirala. Če se pa da prišparat kakšen tolar, če poznaš kakšna so pravila in kakšno dokumentacijo rabiš za tak projekt. Želela sem samo izvedet ali je potrebno gradbeno dovoljenje ali pač ne. Če pa te že zanima je stari oče zidar in sta z mojim očetom sama (seveda ob pomoči prijateljev) zgradila hišo s pravtako malo denarja in še zdaleč ni nihče nikoli rekel, da je ZMAZEK. Če si preprosto hotela priporočiti firmo, ki se ukvarja s projektiranjem in vsem kar sodi zraven, bi to lahko takoj napisala, ne pa da napadaš z nekakšnimi iluzijami o gradbenih zmazkih. Pač vsi nimamo kupov denarja, da bi plačevali neke drage arhitekte, še posebej pa ne za garažo. Je pa stric arhitekt, tako, da naj te ne skrbi. LP alexis

mufin  

član od: 19.11.2004

sporočila: 259

22. avg 2006 12:18

Vendelina jr. že morda, da je res, da imamo posejanih mnogo "skropucal", kot to imenuje en moj znanec. Vendar pa se zna marsikatera dobra ideja utrniti tudi kakšnemu posamezniku, ki ni ravno iz gradbene stroke. Še posebej ce to idejo združis z dobrim mojstrom - izvalajcem. Strokovnjak in temu primerna cena ne zagotavljata vedno objekta za "dol past". kar je pri gradnji na lokacijsko informacijo pomembno, je to, da ni potrebno predložiti upravnemu organu, ki izdaja lokacijsko informacijo, nobenega projekta oziroma načrta kot je bilo to potrebno pred nekaj leti, ko je upravna enota izdajala odločbo o dovolitvi priglašenih del. tu ni nobene posebne postopkovne logistike. Ko pa pride do same gradnje, pa so investitorji največkrat prepuščeni sami sebi. mufin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. avg 2006 12:19

Draga mimika, vidim, da se strinjava. Zlasti pritrjujem tvojem zadnjemu stavku. So arhitekti in so arhitekti. Vsak, ki je končal arhitekturni faks, še ni arhitekt. Sama se kar precej gibljem v teh krogih in zato sem tudi svetovala, da se naj obrnejo na Maja Farol projekt - ker se mi zdi ustrezen presek kvalitete in plačilnih zmožnosti za mladi par. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti