31. jan 2012 11:15
rozi13 je napisal/a: |
Imam fanta, ki sploh ne je zelenjave no in še veliko drugih stvari. Jaz pa sem bolj zelenjavne sorte. To, da bi zanj vedno še nekaj ekstra kuhala se mi ne zdi ravno dobra rešitev.
rozi13 |
Rozi, Vanja in mamamia imata čisto prav - ampak ondve sta ladies z izkušnjami, ki jih moraš ti še nekako pridobiti. Ker stvar je taka: ko je čllovek mlad ali pa vsaj na sveže zaljubljen, potem poje tudi lepilo za tapete, če mu/ji ga pripravi ljubljena oseba. In ko se takole en na drugega navadita in ko je neka sigurnost v zvezi, potem ravno ni blazno težko uporabiti ene posode več in skuahti ene jedi več.
Ne vem pa, kako je v tvojem primeru? Ali živita skupaj? Kdo plačuje hrano? Ker, živita skupaj in/ali pa skupaj plačujeta hrano, oziroma tudi on nakupuje - do takrat ima še nekaj domovinske pravice povedati, da "tega pa ne jem". Če pa hrano kupuješ in pripravljaš ti, on pa kao "jaz pa tega ne jem in moja mami to naredi bolje in jaz sem bolj na šnicel"....mu pa nemudoma poveš, da
- šnicel bo takrat na mizi, ko ga bo prinesel iz mesnice, mimogrede ga lahko tudi pripravi
- bosta jedla po njegovem najboljšem okusu vselej in vsakič, ko bo on to hrano pripravil
In če ima fant količkaj pameti, bo nemudoma prešel na brokoli in z hvaležnostjo v srcu bo cenil vsako stvar, ki mu jo boš pripravila in še z večjo hvalenostjo bo pospravljal z mize in pomival posodo in sploh oboževal tla, po katerih ti hodiš. Ker poudarek je na TI.
Če je tak, potem lahko tu pa tam dobi tudi kakšen vineršnicel ali pa kotlet. Pravila se postavljajo na začetku in takrat je pametno precej visoko postavljati pravila, potem se pa z leti oba malo sprostita in gredo pravila malo dolj. Če pa ženska na začetku preveč popušča (mlade punce to napako ogromnokrat naredijo), je po petih letih izčrpana, užaljena in ne razume, zakaj se ji to dogaja. Smo takih zgodb tudi tule videli/prebrali že n.
Če pa ni tak, potem pa, draga moja, vrzi očke okoli in trnek v morje, v morju je ogromno rib, ki jedo brokoli. Ozrioma vsaj za to, da bi bili v tvoji bližini, jedo brokoli.
Vendelina jr.