Pozdravljeni! vaše strani so mi zelo všeč, čeprav sem stara šele 13 let. S pomočjo vaših receptov sem pripravila okusne jedi, ki so vsem teknile. Napak nisem zasledila. Lep pozdrav!
Mateja, 13.4.1999
Pozdravljeni! vaše strani so mi zelo všeč, čeprav sem stara šele 13 let. S pomočjo vaših receptov sem pripravila okusne jedi, ki so vsem teknile. Napak nisem zasledila. Lep pozdrav!
Mateja, 13.4.1999
neznan uporabnik
16. nov 2000 13:02
Nič ne de, če imaš šele 13 let. Veseli smo, da nas obiskujejo tudi mladi in da jih kulinarika zanima. Morda nam boš kmalu poslala tudi kakšen svoj recept... Jernej
19. okt 2006 17:32
Admin, 13 let, si še vedno na naših straneh?? Kar nekaj časa je minilo? Še kuhaš kaj? titta
19. okt 2006 20:08
Tale je pa sedaj že polnoletna andreja č.
19. okt 2006 20:37
me je prav zanimalo, kje se sedaj ženska nahaja in če nas še kaj bere. titta
20. okt 2006 13:32
Bravo punca,moja hči jih ima petnajst,pa si zna hrano pogret samo v mikrovalovki.Pa ne misli,da jo stem grajam,ima pa veliko drugih obveznosti.Ko bo čas zato bo tudi ona kuhala.Me pa veseli,ko vidim in berem,da take mlade dame izvrsno sučejo kuhalnice in so vtem že prave mojstrice.Kar tako naprej veliko sreče pri kuhanju in upam da nam boš tudi sama posredovala kakšen dober recept. LP Bogomira Bogomira
20. okt 2006 16:37
sedaj ko sem brala te male vrstice, sem se spomnila svojih prvih kuharskih podvigov..... krompir sem zmiksala kar v multipraktiku, da je zlica v loncu kar pokonci stala. ....pohan piščanc pa se mi je zdel čudovito ocvrt dokler nisi ugriznil in videl vse krvavo no, to je bilo pred 15 leti ...in še kaj bi se našlo ...ali pa sladkala kar bi morala soliti po potoma sem zamenjala shranjevalna lončka ..... učila sta me kuhati pa oba starša...oba sta bila v čem boljša v določenih receptih...moj ate super za morske ribe ( naučil očistiti in vse drugo ) in za druge specialitete.. imel navado, da se je zadrl iz kuhinje in poklical, če se pridem kaj učit kuhinjskih veščin in da naj prinesem svoj čarobni zvezek in kuli....kako so bili ti časi lepi in nori..ko bi me videli kako sem skočila iz postelje da sem se včasih kar zabila nekam od bedaste hitrosti...... učil me je prav smešno, da vsako sestavino sem morala posebi pogledat, zapisat in je tako dolgo čakal da sem si skrbno zapisala....no ate me je celo naučil narediti odlično govejo juho in kurjo, ki še danes tekmujema kdo naredil boljšo juho ob nedeljah saj včasih prideta k meni na kosilo ali obratno...tako da se nasmejimo ob nedeljah mama pa me je naučila druge stvari, ki ate ni znal vendar sta oba imela živce da sta me prenašala moja vprašanja in komentarje.... sklepam pa, da nisem bila edina neroda v začetnem kuhinjskem svetu, ki sem se učila ???!!!! vegeterianka Sporočilo je spremenil(a) vegeterianka dne 20. okt 2006 16:45:08
25. okt 2006 22:25
vegetarianka, predstavljam si to učenje in verjamem, da je bilo pestro in krasno. Mene je v uk vzela moja stara mama - oma. Sicer je ena napaka, ki se je počasi odvajam: ona je znala narediti čudovite stvari vendar za najmanj 10 ljudi. V njenih mladih časih jih je bilo pri hiši več. Je pa super zadeva "ajnprejn župa" (juha s prežganjem); za to juho se pa lahko pobijemo, tako jo imamo radi in nas nič ne moti, če je naredim en velik pisker. Hecno je le to, da imam tudi zapisane njene nasvete in sicer v smislu: malo poštaubaš, približno tak, probaj pa potem dodaj.....no, sama raje kuham tako, da si sestavine vzorno in natančno pripravim od A do Ž. Na živce mi gre iskanje zdaj tega in zdaj onega. Omini recepti pa seveda prenesejo malo bolj ohlapno pripravo.... titta
26. okt 2006 7:57
Titta, pa bi tudi nam zaupala recept te ajnprejn župe in še kaj drugega.
28. okt 2006 13:44
ni problema. bom kar tu napisala, da bo hitreje na očeh in sicer: na kocke narežem 3--4 krompirje, dodam konzervo graška (lahko je ta velika), narežem 2-3 korenčke. Ali pa dodaste tisto konzervo, kjer je že pol-pol grašek in korenček. narežem čebulo in jo vržem v lonec, ki meri kakšnih 5 litrov. Za to količino zadoščata 2 jušni kocki in zadevo zalijemo z vodo. Ko začne vreti, dodam : majaron, timijan, lovor, celi poper. Kuham kakšne pol ure na malem ognju. zdaj pa najbolj pomembno: AJNPREJN. To je v bistvu prežganje. Malo belega olja v posodico, naj bo kar fajn vroče, noter 3 ali 4 žlice ostre moke in lepo mešat. zadeva NE SME biti bela ali roza ali rumena. Ajnprejn (prežganje) se mora celo malce zažgat. V tem je celi štos juhe. No, potem damo to v juho, pol tube paradižnikove mezge in še malo, kakšnih 15 minut pokuhamo. Fino je, če juha še malo postoji na vroči plošči, da začimbe oziroma "gvirci" pridejo do izraza in dajo piko na i. Tako, sedaj sem izdala skrivnost te juhe. Pa ne okol govort! pa pa titta
12. dec 2006 16:02
titta sem skuhala in nihče se ni pritožil, kar pri nas pomeni, da nam je juhica všeč,.... samo, da sem vrjetno malo preveč paradižnikove mezge dala notri, pa je bila juha malo bolj rdeča ampak okus je bil pa dober tako malo kiselkasto, poleg okusa po prežganju,.... lp plopsa plopsaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčne rožice
Marmorni sladoledni sendviči